Parlamentarni izbori: HDZ u Orahovici pobijedio prvi puta nakon 2007. godine, u Čačincima osvaja od osnutka općine

Priče o izborima uvijek su zanimljive i donose mnoge rijetkosti i posebnosti prije svega u manjim sredinama. Kada se priča o izborima Grad Orahovica se definitivno može nazvati upravo Gradom izbora. Jer broj izbora u ovom gradu od kako Orahovica kao grad postoji, gotovo da se ne može niti izbrojiti. Nedavno je Orahovica imala izbore za Gradsko vijeće, a evo sada su Orahovčane dočekali novi, a ove godine još dvoji pa je tako izlazak na biračka mjesta u ovom malom slavonskom gradiću postala gotovo svakodnevica. Što se tiče netom završenih parlamentarnih izbora Orahovica ponovno ima jednu zanimljivost. Naime, iako u gradu dugi niz godina većinom vlast obnaša HDZ, ovogodišnji parlamentarni izbori donijeli su prvu pobjedu HDZ-a na istim od 2007. godine sa 37,35 % glasova birača.

– Doista zanimljiv podatak koji sam izvukao na stranici izbori.hr. Moram priznati da sam ponosan što je to baš u ovom mandatu našeg tima, a to je definitivno pokazatelj da su građani prepoznali koliko radimo i koliko želimo stabilnost i sigurnost svakog našeg građanina, kako u gradu tako jednako i u prigradskim naseljima. Nije lako obnašati vlast, ogromna je to odgovornost, ali mi se doista maksimalno trudimo i naša najveća i jedina kampanja su naši projekti koje uspješno realiziramo na ponos svakog građanina – rekao je predsjednik HDZ-a Orahovica i gradonačelnik Saša Rister.

Općina susjed Čačinci također je raritet. Naime u toj općini od njenog osnutka na niti jednim izborima nije pobijedio nitko osim HDZ-a.

– To je nama kao stranci velika ponos i čast, ali i odgovornost. Sve ove pobjede govore da HDZ u Čačincima uvijek ima jasnu viziju i plan kako unaprijediti svoju općinu i pokazatelj kako godinama našu malu općinu pretvaramo u lijepu europsku sredinu. Moram se zahvaliti svima koji su izašli na ove izbore. Ponovno smo imali veliku izlaznost, a HDZ je dobio preko 52,67 posto glasova što je 3 posto više nego na prošlim parlamentarnim izborima – zaključio je predsjednik OO HDZ-a Čačinci i načelnik Alen Jurenac.

(icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content