Rukometaši Viro Virovitice ovog vikenda za povratak u prvoligaško društvo: ‘Poseban gost’ na utakmici legendarni Vlado Stenzel

Ovog vikenda igraju se utakmice posljednjeg, 18. kola 2. lige Istok za rukometaše. Momčad Viro Virovitice vodeća je momčad lige i pobjedom u posljednjem kolu osigurat će naslov prvaka i povratak u prvoligaško društvo.

Utakmicu posljednjeg kola s drugom ekipom premijerligaša Osijeka, Virovitičani igraju u nedjelju, 21. travnja u 15 sati u Sportskoj dvorani Tehničke škole. Poseban gost odlučujuće utakmice bit će legendarni hrvatski rukometni trener Vlado Stenzel.

Stenzel je rođen 1934. godine u Zagrebu. Iza njega je bogata trenerska karijera koju je započeo u zagrebačkom Medveščaku. Kasnije je trenirao Crvenu Zvezdu, Krivaju iz Zavidovića i riječki Kvarner.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Tunisu 1967. godine, broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1970. i zlato na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972.

To mu je bila odskočna daska za odlazak u Njemačku, gdje je kao trener radio u nizu vrhunskih klubova čak 33 godine.

Od 1974. do 1982. godine bio je izbornik Savezne Republike Njemačke s kojom je 1978. godine osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Danskoj. U Njemačkoj je dobio nadimak Der Magier – Čarobnjak.

Vlado Stenzel umirovljeničke dane provodi u okolici Skradina i dalje prateći sva rukometna zbivanja.

(www.icv.hr, mš)

2. HRL Istok

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content