Sutra će na području Virovitičko-podravske županije biti proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Na području Virovitičko-podravske županije najčešći uzrok prometnih nesreća je upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Od početka ove godine je brzina bila uzrokom 39 prometnih nesreća, odnosno 21% od ukupnog broja prometnih nesreća. U tim prometnim nesrećama su 3 osobe teško ozlijeđene i 17 je lako ozlijeđeno.

Obzirom da je brzina na području Virovitičko-podravske županije najveći od „4 ubojice u prometu“ najveći je i broj utvrđenih i sankcioniranih prekršaja ove vrste, pa je tako od početka godine utvrđeno gotovo 2500 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Kao što je najavljeno, od 15. do 21. travnja 2024. godine policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske će se korištenjem svih uređaja za nadzor brzine priključiti pojačanom nadzoru brzine kretanja vozila koje se provodi u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a u petak, 19. travnja 2024. godine tijekom cijeloga dana, od 00 do 24 sata će biti proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu za dostavu prijedloga lokacija za nadzor brzine, pa će toga dana nadzor brzine kretanja vozila biti vršen i na predloženim lokacijama – poručili su.

(icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content