Tamburaški orkestar HPD-a “Rodoljub” osvojio prvu nagradu na međunarodnom glazbenom festivalu Sonus u Križevcima

Tamburaški orkestar HPD-a “Rodoljub” iz Virovitice zasluženo je slavio jučer (nedjelja) na Međunarodnom glazbenom festivalu komornih sastava i orkestara Sonus u Križevcima osvojivši prvu nagradu u kategoriji c s impresivnih 94 bodova od mogućih 100.

Na festivalu je sudjelovalo 24 sastava iz Hrvatske i inozemstava sastavljenih od 150 glazbenika. Virovitički “Rodoljub” predstavio se izvođenjem djela renomiranih skladatelja poput Paganinija, Njikoša, Piazzolle i Potočnika, te oduševio publiku i stručni žiri.

Dirigentsku palicu ovog izvanrednog orkestra s ponosom je vodila Mirna Mihalković, čija je stručnost i umjetnička vizija sigurno doprinijela njihovom izuzetnom uspjehu. U Križevcima je svoje članove podržao i predsjednik HPD-a “Rodoljub” Antun Rohtek koji je ovim izvrsnim rezultatom iznimno ponosan. 

Organizatori ovog prestižnog događaja, glazbena udruga Sonus, Glazbena škola Alberta Štrige Križevci te Gradski tamburaški orkestar Križevci, pokazali su izvrsnu sposobnost okupljanja glazbenih talenata i promicanja kulturne baštine.

(icv.hr, žđl; Foto: A. Rohtek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content