Udruga umirovljenika pedeset plus našičkog prigradskog naselja Zoljan održala redovnu godišnju skupštinu

U prostorijama Nogometnog kluba Zoljan, Udruga umirovljenika pedeset plus Zoljan održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Na samom početku skupštine predsjednik udruge Josip Povarnik pozdravio je sve prisutne članove i goste.

Na skupštini je podneseno izvješće o radu za proteklu godinu kao i plan rada, te financijsko izvješće i plan rada za 2024.godinu koju je podnio predsjednik Josip Povarnik. Ukratko je predsjednik Povarnik podsjetio na aktivnosti s kojima će Udruga nastaviti u ovoj godini, a to su odlazak u toplice, hodočašća te odlazak na razne izlete.

Skupštini je bio nazočan gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček koji su čestitali udruzi na radu tokom cijele godine. 

Gradonačelnik Krešimir Kašuba po završetku skupštine obratio se svima nazočnima, te pohvalio rad Udruge umirovljenika pedeset plus Zoljan.

-Naš Grad Našice se ponosi bogatstvom udruga koje djeluju na našem području, a među njima su i dvije umirovljeničke udruge. Zadovoljstvo nam je prisustvovati skupštini umirovljenika pedeset plus u Zoljanu i srdačno pozdraviti sve članove u ime Grada Našica te im izraziti zahvalnost na njihovim aktivnostima. Svi članovi ove udruge su izuzetno aktivni što je i potvrdio gospodin predsjednik Josip Povarnik. Njihove aktivnosti poput odlaska na hodočašća i posjeta toplica te raznih izleta uvelike doprinose kvaliteti života. Naglasio sam kako ćemo povećati financijsku potporu ove godine, imajući u vidu njihov rad i trud, ali i poskupljenja. Zaista je važno naglasiti njihovu dobru suradnju sa svim udrugama u Zoljanu, te činjenicu da ova udruga okuplja članove ne samo iz Zoljana već i šireg područja – rekao je gradonačelnik Kašuba. 

Također, gradonačelnik Kašuba naglasio je velika ulaganja usmjerenih na osobe treće životne dobi. 

-Napravili smo veliki korak u izgradnji Centra za starije osobe projekt kojega smo pokrenuli prije više od godinu dana. Tadašnji župan Ivan Anušić podržao je nominaciju projekta što je rezultiralo osiguranjem sredstava. Ugovor vrijedan 6,2 milijuna eura je potpisan te sada očekujemo početak građevinskih radova u idućih dva do tri mjeseca. U planu je kako će cijeli projekt bit završen do kraja 2026. godine, a tada i očekujemo otvaranje Centra. U Centru će biti 127 smještajnih jedinica,, 10 će biti namijenjen osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti. U skladu s europskim trendovima Centar će nuditi i cjelodnevni i poludnevni boravak što ga čini svojevrsnim “vrtićem” za starije. Tako će umirovljenici imati priliku provoditi kvalitetno vrijeme u Centru sudjelujući u aktivnostima poput društvenih igara, zabavnih događanja i uživati u obrocima koji će njim biti dostupni.O vaj projekt uključuje i uslugu pomoći u kući, slično projektu Zaželi koji je prepoznat kao jedan od najboljih projekata Europske unije. Sve ovo predstavlja korak naprijed u osiguravanju kvalitetnog života i produljenju životnog vijeka naših najstarijih sugrađana – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content