Dječja smotra folklora “Mi smo djeca vesela” u Dugom Selu Lukačkom okupila mlade folkloraše koji čuvaju tradiciju svojeg kraja

Kulturno umjetničko društvo “Dugo Selo” iz Dugog Sela Lukačkog, jučer (subota) je uz pokroviteljstvo Općine Lukač i supokroviteljstvo Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, po treći oputa organiziralo dječju smotru folklora pod nazivom “Mi smo djeca vesela”.

Dječju smotru folklora svečano je otvorio načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić koji je istakao veliko zadovoljstvo što se tradicija folklora prenijela i na najmlađu populaciju.

-Drago mi je da se uz postojeća kulturno-umjetnička društva u općini Lukač javilo još jedno društvo KUD “Bosiljak”, a sve je to dokaz da će se tradicija i kulturna baština našega kraja prenositi dalje na mlađe generacije. Općina Lukač i ja osobno dajemo tome punu podršku, a činit ćemo to i dalje jer je gajenje tradicije jedna od neprocjenjivih vrijednosti svih onih koji u tome sudjeluju – rekao je prigodom otvaranja ove smotre Đuro Bukvić.

Na ovogodišnjoj smotri, uz domaći KUD “Dugo Selo”, nastupilo je Kulturno umjetničko društvo “Bosiljak” iz Gornjeg Bazja, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Udruga Novi Gradac, Kulturno umjetnička udruga Suhopolje i Kulturno umjetnička udruga Voćin.

Bila je to odlična prigoda da najmlađi članovi KUD-ova pokažu ono što su naučili od svojih voditelja i mentora, a po prvi puta to su pokazala i djeca iz novoosnovanog KUD-a “Bosiljak” iz Gornjeg Bazja.

Na ovom veselom događaju u sali društvenog doma u Dugom Selu tražilo se mjesto više, a uz brojne žitelje nazočio je i domicilni župnik velečasni Mario Mesić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content