Nova računalna prijevara: 43-godišnjak s područja VPŽ ostao bez nekoliko tisuća eura

Policijska postaja Virovitica provodi kriminalističko istraživanje za kazneno djelo računalne prijevare koje je počinjeno po nepoznatom počinitelju na štetu 43-godišnjaka, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Dana 14. svibnja 43-godišnjak je zaprimio telefonski poziv od nepoznate osobe koja se predstavila kao predstavnik poduzeća za trgovanje kripto-valutama i obavijestila ga kako na Revolut stranici u digitalnom novčaniku ima zarađenih 7.800 eura koje mu žele prebaciti na bankovni račun.

U e-mailu koji mu je dostavljen nalazila se šifra i poveznica, nakon povezivanja i dužeg telefonskog razgovora u kojem je izmjenjivao razne šifre s nepoznatom osobom, ekran kompjutora se zacrnio, a na bankovnom računu mu je nedostajalo nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici nastavit će provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdio počinitelj kaznenog djela računalne prijevare.

Policija ovim putem poziva građane da budu oprezni, a u slučaju da posumnjaju u prijevaru, prijave događaj policiji na broj 192.

Korisne savjete vezano uz zaštitu osobnih podataka i internetsku sigurnost možete pronaći na mrežnim stranicama PU virovitičko-podravske i WEB heroj.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content