Održan tradicionalni prijem našičkih vatrogasaca povodom Dana svetog Florijana i Dana vatrogastva

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je svečani prijem povodom Dana vatrogasaca i spomendana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Vatrogasce, predsjednike i zapovjednike svih našičkih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasaca u gospodarstvu ugostio je gradonačelnik Krešimir Kašuba te predsjednik Vatrogasnog vijeća Hrvoje Žiha.

U međusobnom razgovoru zaključeno je da je suradnja između vatrogasaca i Grada Našica na zavidnom nivou, ali jednako tako dogovoreni su i načini na koji će se ona još više poboljšati.

Nastavak izvrsne suradnje

Na prijemu je posebno istaknuta hrabrost i žrtva vatrogasca Marijana Gajskog, koji je dao svoje zdravlje za dobrobit zajednice. Gradonačelnik Kašuba je obećao potporu njemu i njegovoj obitelji te naglasio važnost kvalitetne opreme i kontinuirane edukacije vatrogasaca kako bi se osigurala njihova sigurnost i učinkovitost u intervencijama.

-Danas smo imali čast ugostiti naše vrijedne vatrogasce na tradicionalnom svečanom prijemu. Želim se osvrnuti na riječi predsjednika, gospodina Gašića, koji je istaknuo važnost naših devet društava kao najstarijih organizacija na području Grada Našica. Oni su ključni za našu sigurnost i dobrobit naših građana. Često ističem, prilikom njihovih skupština, da su vatrogasci prvi na koje pomislimo u situacijama poput prirodnih nepogoda ili požara, ali i u suočavanju s ostalim izazovima koje ovaj kraj može imati. Moram naglasiti kako su istinski partnerstvo i izvrstan odnos između Grada i vatrogasne zajednice očiti. Naša ulaganja u opremu i sigurnost su od izuzetne važnosti, kao i podrška našim vatrogascima u teškim trenucima.

Želim posebno istaknuti hrabrost i žrtvu našeg vatrogasca Marijana Gajskog, koji je svoje zdravlje dao za dobrobit naše zajednice. Njemu i njegovoj supruzi Maji pružamo svu podršku u ovim teškim vremenima, a Grad Našice će biti tu da im pomogne koliko god bude potrebno. Na kraju, želim izraziti zadovoljstvo što sam večeras proveo vrijeme s našim vatrogascima te im čestitati i zahvaliti se na njihovom nesebičnom radu sa željom da im sveti Florijan bude vodič i zaštitnik u svim njihovim aktivnostima – rekao je gradonačelnik i zaželio im što manje intervencija, a što više rada s mladima i međusobnog druženja.

Smanjen broj požara

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice, Vlatko Gašić, iskazao je zahvalnost u ime svih vatrogasaca na velikoj i nesebičnoj pomoći koju imaju od Grada Našica.

-Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Našicama na srdačnom prijemu na kojem su se okupili predstavnici svih društava DVD-ova koji djeluju na području Grada, sa zapovjednicima i predsjednicima društava. Ponovno želim izraziti zahvalnost gradonačelniku za kontinuiranu podršku koju pruža nama vatrogascima tijekom godina. Njegova podrška i angažman u našim aktivnostima, koje redovito prati, zaslužuju iskrenu pohvalu. Suradnja koju ostvarujemo s Gradom Našicama izuzetno je važna za nas vatrogasce i jako smo zadovoljni njenim kontinuiranim razvojem. Moram izraziti zadovoljstvo gledajući na prošlu godinu jer smatramo da su naša društva kvalitetno organizirana i vođena. Unatoč tragediji koja nas je zadesila u Osijeku, gdje je naš pripadnik teško stradao, smanjili smo broj požara na području Vatrogasne zajednice Našice za gotovo 60 % u usporedbi s 2022. godinom. Tijekom godine, naša društva posvećuju se preventivi te organizaciji aktivnosti za djecu i mlade. Nastavit ćemo u tom smjeru kako bismo s građanima smanjili broj vatrogasnih intervencija i potaknuli više okupljanja, druženja te natjecanja. Svi zajedno, kao šira društvena zajednica, nastavit ćemo raditi na tome da naš Grad bude sigurnije mjesto za život i rad – izjavio je zapovjednik Gašić.

Predsjednik Vatrogasnog vijeća, Hrvoje Žiha, također je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te istaknuo važnost daljnjeg unaprjeđenja iste. Dogovorene su konkretne akcije i projekti koji će se provesti u cilju jačanja vatrogasne zaštite na području Grada Našica dok je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice, Danijel Matković, pohvalio dobru suradnju i redovitu podršku koju su primili od Grada Našica. Posebno je istaknuo financijsku pomoć koja im omogućuje unaprjeđenje opreme i uvjeta rada te osigurava brzu i učinkovitu reakciju u slučaju požara ili drugih hitnih situacija.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(nasice.com, Siniša Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content