Potpisan Sporazum o sufinanciranju: Uskoro rekonstrukcija nogostupa i uređenje pješačkih prijelaza Ulici Zbora narodne garde

Ove godine očekuje nas početak radova u Ulici Zbora narodne garde, čime Grad Virovitica nastavlja raditi na prometnim rješenjima kako bi se dodatno povećala sigurnost na frekventnim mjestima, osobito u središtu grada.

Gradonačelnik Ivica Kirin danas (utorak) je potpisao s MUP-om Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta. Kroz projekt sufinanciran iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH za 2024., rekonstruirat će se nogostup u Ulici Zbora narodne garde s obje strane, od pruge do kružnog toka, te će se urediti oba pješačka prijelaza, s time da će se prijelaz kod Tehničke škole Virovitica semaforizirati.

Na pješakom prijelazu će se nalaziti pozivni semaforski uređaj s radarskim mjeračem i pokazivačem brzine te će imati mogućnost promjene u crveno svjetlo na semaforu ako je izmjerena brzina veća od dopuštene. Rad semaforskog uređaja predviđa se ovisno o najavi pješaka putem tipkala i vozila čiju brzinu kretanja registrira radarski mjerač brzine.

Navedena zona je vrlo frekventna s obzirom tim dijelom prolazi najviše djece s područja cijeloga grada, ali i okolice radi javnog prijevoza, a u blizini se nalaze i srednje škole, sportske dvorane te sportski tereni.

Procijenjena vrijednost radova je 250.000,00 eura (s PDV-om), a kroz Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Gradu Virovitici je odobreno 63.000,00 eura.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content