U Muzeju grada Đurđevca otvorena izložba umjetničkih fotografa iz cijelog svijeta: Još jedna potvrda dobre suradnje i prijateljstva Lendave i Đurđevca

U petak je u Muzeju grada Đurđevca otvorena velika gostujuća izložba nagrađivanih fotografija osamdesetak autora iz čitavog svijeta povodom desetogodišnjice Salona fotografije Pannonia Reflections iz prijateljskog grada Lendava iz Slovenije.

Otvaranju izložbe, koja slovi kao jedna od najboljih i najcjenjenijih međunarodnih izložbi pod pokroviteljstvom FIAP-a, prisustvovali su gosti iz Lendave, podžupan Grada Lendave Patrik Kocet, ravnatelj Muzeja-galerije Dubravko Baumgartner, predsjednik Fotografskog društva Panononia Lendava Davor Dolenčić i kustosica Tanja Šimunki. Goste je posebno pozdravila ravnateljica Edita Janković Hapavel i naglasila da je i ova izložba rezultat dugogodišnje suradnje Muzeja Grada Lendava i Muzeja Grada Đurđevca.

-Prijateljstvo naših gradova traje već više desetak godina i ostvareno je kroz divne suradnje naših kulturnih institucija muzeja, udruga i međusobnih gostovanja i posjeta. Grad Lendava, odnosno Muzej-galerija Lendava bio nam je uzor i primjer kako muzej u manjoj sredini može biti zamašnjak u kulturno-turističkoj ponudi. To se osobito odnosi na inozemne izložbe koje su privukle veliki broj posjetitelja i turista – rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel i naglasila da i ova izložba doprinosi nastavku suradnje i prijateljstva, koje se održavaju u već do sada održanih 13 međunarodnih salona umjetničke fotografije u organizaciji đurđevačkog Foto-kino kluba Drava, odnosno FKK Picok.

-Ta tradicija i predstavljanje nagrađivanih fotografija iz cijelog svijeta svojevrsna je poveznica između Grada Đurđevca i Grada Lendave – spomenula rekla je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca i zahvalila se ravnatelju Dubravku Baumgartneru s kojim je veže suradnja na razmjeni izložbi u Lendavi, odnosno Đurđevcu, te niz susreta i pomoći na koju je bio uvijek spreman. U ime gradonačelnika Hrvoja Jančija o višegodišnjim dobrim i prijateljskim odnosima na više razina između dva grada govorio je Martin Mahović iz Ureda za pripremu projekata i razvoj, koji je gostima iz Slovenije prenio i gradonačelnikove pozdrave i poželio im ugodan boravak u Đurđevcu.

O projektu i klubu Panonia Reflections govorio je Davor Dolenčić, Tanja Šimunko se osvrnula na izložena djela, a podžupan Grada Lendave Patrik Kocet je službeno otvorio izložbu koju su svojim nastupom obogatili glazbeni gosti iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Luka Rasinec, Marta Ređep i koorepetitorica Mia Mihalić, koje je uvodno predstavila njihova ravnateljica Ariana Šandl.

Fotografsko društvo Panonia Lendava s izložbom Panonna Reflections u Đurđevcu se predstavlja sa 88 nagrađenih fotografija iz 27 zemalja svijeta, koja se mogu razgledati do 9. lipnja 2024. u galerijskim prostorima Muzeja grada Đurđevca.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content