Virovitičke rukometašice zauzele 18. mjesto na Državnoj završnici: Pobjednički pehar “otputovao” u Ploče

Nakon četiri dana i 72 odigrane utakmice kompletirana je Državna završnica za rukometašice uzrasta U-15, a na kojoj su nastupile i rukometašice 1234 Virovitice.

Jedna pobjeda (Metković), uz tri upisana poraza u grupnoj fazi (Dalmatinka, Koka, Sesvete), nije bila dovoljna lavicama za plasman u osminu finala, već su Virovitičanke razigravale za plasman od 13. do 20. mjesta.

U prvom dvoboju, uz sedam zgoditaka Darme Rončević, lavice su poražene od Cetine 20:17 nakon raspucavanja sedmeraca, da bi drugi susret kraju privele s dva gola viška protiv Đurđevca (18:16) uz osam golova Darme Rončević, šest Une Velić i četiri Klare Pokupić. U utakmici za 17. mjesto igračice, koje su na Završnici vodile Helena Rončević i Andrijana Miklić, poražene su od ekipe Gospića 25:16.

Dodajmo kako su se u finalu našle ekipe Dalmatinke i Ivanića koje su u polufinalu izbacile Lokomotivu (20:19), odnosno Podravku (19:18). Naslov prvaka otišao je tako u ruke Dalmatinke pobjedom 20:16, dok je treće mjesto pripalo Lokomotivi koja je protiv Podravke slavila s uvjerljvih 31:19.

Viroviticu i svoj klub na Završnici su predstavljale Ana Kosanović, Una Velić, Darma Rončević, Dora Orban, Emily Karol Grubić, Gabriela Šerment, Lana Šuprinović, Nina Domović, Lana Majdak, Ema Drljić, Klara Pokupić, Mia Bančić, Dea Klešić, Vanessa Smolčić, Petra Pristavnik i Ela Hajmaši, pod vodstvom Helene Rončević i Andrijane Miklić.

(www.icv.hr, mra, foto: HRS/kolektiff)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content