Virovitičko-podravska županija izdvaja više od 120.000 eura godišnje za programe udruga: Uručeni ugovori DVD-ima i udrugama od općeg interesa

Virovitičko-podravska županija za programe i projekte udruga s područja županije na godišnjoj razini izdvaja više od 120.000 eura. Danas (utorak) u Tehnološkom inovacijskom centru u Virovitici DVD-ima i udrugama od općeg interesa za VPŽ, ugovore na prigodnoj svečanosti uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Na temelju prijave na javni poziv Virovitičko-podravske županije, sredstva su odobrena za 119 programa i projekata DVD-a i udruga od općeg interesa VPŽ, a već ranije sredstva su dobile udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i udruge u kulturi.

Uz župana I. Androvića, svečanosti su nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, županijska pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović, te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

– Za programe i projekte udruga s našeg područja ove godine Virovitičko-podravska županija je izdvojila 10.000 eura više nego u 2023. Nastojat ćemo i nadalje povećavati sredstva za njihov rad jer brojne i vrijedne udruge bogatstvo su Virovitičko-podravske županije i mi ćemo uvijek biti uz njih – istaknuo je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Danas su ugovore preuzeli predstavnici mnogih udruga, među kojima i vatrogasna društva s područja županije. Među njima je i projekt Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica pod nazivom “Spremniji na intervenciju”. 

– Svaki euro nam je važan i zato od srca hvala Županiji. Naš je projekt nosio naziv “Spremniji na intervenciju”, a financijska sredstva koja smo dobili iskoristit ćemo za kupnju dijelova interventne odore jer želimo da naši operativci imaju punu opremu i budu maksimalno zaštićeni pri izlasku na bilo koju vrstu intervencije – rekla je tajnica DVD-a Orahovica Suzana Grgurić.

Društvo naša djeca Čačinci danas je primilo financijsku potporu od 300 eura, koja će biti iskorištena za organizaciju Dana obitelji, značajne manifestacije posvećene promicanju vrijednosti obitelji i zajedništva.

– U sklopu manifestacije organizirat ćemo druženje djece i obitelji kako bismo svima pokazali važnost obitelji i zajedništva u životu svakog čovjeka. Hvala Županiji i županu Igoru Androviću na razumijevanju i pomoći koja nam jako puno znači – rekla je predsjednica DND-a Čačinci Ana Krmpotić.

(icv.hr, vg, vpz.hr, Foto: K. Toplak i V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content