FOTO Svetom misom proslavljen blagdan sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika općine Špišić Bukovica

Danas (ponedjeljak) u dvorištu Župnog ureda sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici održana je svečana sveta misa u povodu obilježavanja blagdana sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika općine Špišić Bukovica.

Sveti Ivan Krstitelj, poznat po svojoj važnoj ulozi u kršćanstvu, zaštitnik je mnogih zanimanja i grupa, uključujući pjevače, glazbenike, krojače, kožare, krznare, vunare, remenare, gostioničare, nožare, brusače, zatvorenike, osuđene na smrt, uzgajivače ptica, oboljele od epilepsije, krštenike, te države poput Malte i Jordana, kao i brojne gradove širom svijeta.

Općina Špišić Bukovica, koja slavi svog zaštitnika na ovaj blagdan, obilježila je ovu svetkovinu uz prisustvo načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera, predsjednice Općinskog vijeća Sanje Stubičar, predstavnika lokalnih udruga, te brojnih mještana koji su se okupili na molitvi i svetoj misi. Svetu misu, uz prisutnost župnika Krunoslava Siroglavića te virovitičkog dekana Ivice Šoha, predvodio je Robert Kupčak, kancelar Požeške biskupije. 

Svečanost je započela procesijom koja je krenula od Crkve sv. Ivana Krstitelja do dvorišta Župnog ureda, gdje je održana sveta misa. Ovaj događaj, osim što je duhovno obogatio prisutne, također je podsjetio na važnost zajedništva i tradicije u očuvanju kulturnog i vjerskog identiteta općine Špišić Bukovica.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content