Grofove kočije: Kulturno ljeto u Suhopolju ove godine donosi kreativnost, tradiciju i glazbu

Kulturno ljeto u Suhopolju ove godine donosi nekoliko kulturnih događanja pod nazivom “Grofove kočije”. Organizatori su pripremili raznolike aktivnosti koje će zadovoljiti sve generacije, a ulaz na sve događaje je besplatan.

Program započinje u četvrtak, 13. lipnja, u 10 sati s kreativnom radionicom za djecu pod nazivom “Volim Suhopolje”. Ova radionica će se održati u dvorištu stare apoteke, a namijenjena je najmlađima koji će imati priliku izraziti svoju kreativnost i maštu kroz različite umjetničke aktivnosti.

U petak, 14. lipnja, u 18 sati, dvorište dvorca Janković ugostit će II. Dječju smotru folklora te će okupiti mlade folklorne skupine koje će predstaviti bogatu tradiciju i kulturnu baštinu ovog kraja kroz ples, pjesmu i narodne običaje.

Vrhunac kulturnog ljeta bit će u subotu, 15. lipnja, s početkom u 20.30 sati, kada će se u dvorištu dvorca Janković održati manifestacija “Zlatna nota Slavonije 2024.” Na ovom glazbenom događaju nastupit će Hrvatsko pjevačko društvo Rodoljub s tamburaškim orkestrom, Muška klapa Balinjera FSB-a i Vokalni ansambl Contesse. Ljubitelji glazbe moći će uživati u raznolikom repertoaru, od tradicionalnih tamburaških skladbi do klapske pjesme i vokalnih izvedbi.

Svi događaji su besplatni za posjetitelje, a u slučaju kiše bit će premješteni u Hrvatski dom Suhopolje.

(icv.hr)

Grofove kocije 3 images 1 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content