Kreće provedba projekta LAG „VIP“ – Aktivni u zajednici: Potpisani ugovori o radu s 10 pružatelja usluge potpore i podrške

Nakon što je krajem ožujka s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, jučer (ponedjeljak) LAG „Virovitički prsten“ potpisao je ugovore o radu s 10 pružatelja usluge potpore i podrške za provedbu projekta pod nazivom „LAG „VIP“ – Aktivni u zajednici“.

Pružatelji usluge u trajanju od 30 mjeseci pružat će potporu i podršku u svakodnevnom životu za 60 starijih osoba s područja grada Virovitice te općina Suhopolje, Špišić Bukovica i Gradina, odnosno većine područja kojeg obuhvaća LAG “Virovitički prsten”.

Projekt je odobren u maksimalnom (100-postotnom) iznosu prihvatljivih troškova od 450.000,00 EUR, uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%, a provodi se u partnerstvu s Gradom Virovitica i Općinom Suhopolje.

Cilj ovog projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, odnosno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina) koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), a odobren je u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“, odnosno poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ (SF.3.4.11.01.).

(icv.hr, LAG “VIP”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content