Provjerite je li vaš na popisu: Netflix uskoro više neće raditi na ovim televizorima

Stalna evolucija platformi poput Netflixa uključuje donošenje odluka koje bi mogle biti neugodne za neke od njegovih korisnika, a koji plaćaju za njihovo korištenje. 

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora proizvedenih 2014. godine. Ova mjera slijedi prethodnu implementaciju koja je utjecala na uređaje proizvedene između 2011. i 2013., s ciljem optimizacije performansi na novijim uređajima, piše Marca, a prenosi vecernji.hr.

Netflix tvrdi da je ova odluka nužna za poboljšanje korisničkog iskustva i fokusiranje na uređaje s aktualnijim tehničkim značajkama. Televizori proizvedeni 2014. više nemaju kapacitet podržavanja novih ažuriranja platforme i funkcionalnosti. Među pogođenim modelima nekoliko je Sonyjevih serija, popularnih zbog svoje kvalitete slike i dizajna. Neki od njih su:

– Serija X83
– S9 serija
– Serija W5
– Serija W6
– Serija W7
– Serija W70
– Serija X80
– Serija W85
– Serija W95
– Serija X85
– Serija X9
– Serija X95

Za vlasnike ovih televizora postoje alternative koje im omogućuju nastavak pristupa platformi za streaming bez potrebe za kupnjom novog televizora. Opcije uključuju vanjske uređaje kao što su Amazon Fire Stick, Google Chromecast i Roku, koji omogućuju streaming putem HDMI priključka TV-a. Druga je mogućnost izravan prijenos s mobilnog uređaja preko WiFi mreže, korištenjem funkcija kao što je ”zrcaljenje zaslona”.

Stalna evolucija platformi poput Netflixa uključuje donošenje odluka koje bi mogle biti neugodne za neke od njegovih korisnika, koji plaćaju za njihovo korištenje. Međutim, ove vrste mjera namijenjene su poboljšanju kvalitete usluge na većini uređaja. Druge platforme za streaming također često ažuriraju svoje tehničke zahtjeve, ukidajući podršku za starije uređaje.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content