U Slatini i Voćinu dočekani sudionici hodnje ”Jedno srce, jedna duša”: Pješice u 35 dana ponovo žele spojiti dva grada heroja – Vukovar i Dubrovnik

Danas (ponedjeljak) su Voćin posjetila četiri hrabra čovjeka, dragovoljca Domovinskog rata, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije.

Branko, Zdenko, Tomo i Josip imena su ljudi koji treću godinu zaredom kroz projekt ”Jedno srce, jedna duša” pješice u 35 dana ponovo žele spojiti dva grada heroja, Vukovar i Dubrovnik. Njihova hodnja je krenula na Dan državnosti iz Vukovara, a u Dubrovniku bi trebali biti 1. srpnja.

U Voćinu su ih dočekali načelnik Općine Voćin Predrag Filić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Voćin Roko Perić te predsjednik i potpredsjednik UDVDR Ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel s članovima. Nakon dočeka, svi zajedno su odali počast voćinskim žrtvama polaganjem lampiona kod spomenika u središtu mjesta.

Dobrodošlicu gostima je prvo poželio načelnik Predrag Filić, a potom ih je Darko Božičković upoznao s događanjima iz 1991. godine kada je u Voćinu, od strane srbočetničke ruke, mučki ubijeno 47 nedužnih civila. Druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u Domu udruga ”Dudnjak”, poslije čega su četvorica hodača otpraćena u lovački kuću Đedovica gdje će prenoćiti te ujutro krenuti put Daruvara.

Dan prije, u nedjelju su hodače u Slatini ugostili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

(www.icv.hr, adf; Foto: UDVDR Voćin, UDVDR Slatina)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content