Virovitičke košarkašice Z-15 zaledile Koprivnicu na -71, u idućem kolu igraju za prvo mjesto u Čakovcu

Virovitičke košarkašice do 15 godina starosti ugostile su u okviru 8. kola Regije Sjever vršnjakinje iz Koprivnice.

Prvih par minuta zabrinuo je domaće navijače, jer su gošće bolje krenule u utakmicu i nekoliko minuta držale egal, no tada su djevojke trenera Gorana Kozlingera ubacile u dvije brzine više i prednost je iz trenutka u trenutak bila sve veća. Posebno je raspoložena bila Nika Kozlinger, koja je na kraju postigla čak 47 koševa što je rekord jedne virovitičke košarkašice u jednoj prvenstvenoj utakmici.

Odličnu utakmicu odigrale su i sestre Cindrić postigavši dvoznamenkasti broj koševa, dok su po osam koševa postigle Iva Kurjančić i Mia Deskar. Svoju najbolju utakmicu odigrala je Zara Prebeg upisavši četiri koša, koliko je zabila i Lea Kozlinger, dok je svoje prve službene koševe upisala Lorena Kobzinek. Semafor se na kraju zaustavio na 98:27 što je ujedno značilo da se misli okreću prema Čakovcu, gdje ih u siječnju očekuje vjerojatno odlučujuća utakmica za prvo mjesto protiv domaće Radosti.

Trener Goran Kozlinger pohvalio je na kraju sve igračice istaknuvši da slijede pripreme za Čakovec, gdje će Virovitičanke pokušati iznenaditi Radost.

-Oni su veliki favoriti no kako smo igrali u dosadašnjem dijelu nije nemoguće iznenađenje samo djevojke moraju ući hrabro i odlučno u utakmicu i ginuti za svaku loptu, a tada je sve moguće – poručili su iz ŽKK Virovitica.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 98:27

ŽKK VIROVITICA: Prebeg Zara 4, Kozlinger Nika 47, Ištvanović Ena, Kozlinger Lea 4, Cindrić Lana 11, Cindrić Lucija 12, Marjanović Ema, Kurjančić Iva 8, Deskar Mia 8, Kobzinek Lorena 4, Tea Eva Keserica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content