“ACTIVE 4 SLAVONIJA” Virovitičanima prezentirano nordijsko hodanje kao sve rašireniji oblik rekreacije

U sklopu projekta “Active 4 Slavonija”, Udruga “Sport za sve” u subotu, 15. svibnja, na Svjetski dan nordijskog hodanja, na sportskim terenima u nekadašnjoj virovitičkoj vojarni, organizirala je Malu školu nordijskog hodanja.

Nordijsko hodanje nastaje na prostoru skandinavskih zemalja iz nordijskog trčanja. Prvo se počinje vježbati na satovima tjelesne i zdravstvene kulture u Finskoj. Nordijsko hodanje je hodanje s posebno dizajniranim štapovima. U Hrvatskoj se za sada ljudi nordijskim hodanjem bave samo rekreativno i to svih 365 dana u godini, bez obzira na vremenske uvjete.

IMG 8200 Custom

Vrlo je interesantno da većinu populacije u Hrvatskoj koja se bavi nordijskim hodanjem čine žene pa je tako bilo i na maloj školi nordijskog hodanja u Virovitici. Predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić održao je kraće uvodno predavanje o pravilnom hodanju jer se svako hodanje sa štapovima ne može nazvati nordijskim hodanjem.

-Do sada sam samo u planinarenju hodala sa štapovima, a sada sam naučila da ne moram ići u planine, već da mogu hodati po gradu ili našim ribnjacima. Ovo je opuštajuće. Naučila sam imati bolji način držanja tijela i način hoda – zadovoljna je bila Đurđa Bajivić.

IMG 8212 Custom

-Vrlo malo sam do sada znala o nordijskom hodanju. Mislim da ću se ubuduće baviti s njim. Ovo je zanimljiva i korisna aktivnost – oduševljena je bila Marijana Strija.

-Nama je pandemija koronavirusa izuzetno pogodovala jer nam se broj članova povećao višestruko – zaključio je D. Antonić.

U Udruzi “Sport za sve” u sklopu projekta “Active 4 Slavonija” u planu je niz sličnih prezentacija i predavanja.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content