Grmljavinsko nevrijeme na području OBŽ prijeti i danas: Blatna bujica tekla cestom, prodrla u 30 obiteljskih kuća

Pljuskovi i grmljavina koji su utorak pogodili cijelu Osječko-baranjsku županiju, te prouzročili blatne bujice na cestama na području Belog Manastira, Valpova i Donjeg Miholjca, mogli bi se nastaviti i danas (srijeda).

Naime, Državni hidrometeorološki zavod je izdao žuto upozorenje što je najava za potencijalno opasno vrijeme. Prema toj najavi, u drugom dijelu dana mogući su lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a vjerojatnost grmljavine je od 40 do 60 posto.

Osječki Centar 112 u utorak je zaprimio dojave o vatrogasnim intervencijama ispumpavanja vode iz podruma iz više stambenih objekata. Najpogođeniji je bio Beli Manastir gdje je zbog blatne bujice s Banovog brda bio zatvoren i dio državne ceste D-517, odnosno podvožnjak na ulazu u Beli Manastir

Prema riječima gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba, koji je odmah obišao mjesta pogođena nevremenom, takva nepogoda ne pamti se na području Grada.

Vatrogasni zapovjednik Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec medijima je rekao kako je bujičnom poplavom pogođeno više od 30 obiteljskih kuća, ukupno je bilo 38 intervencija, a na teren je izašlo 27 vatrogasaca s 17 pumpi i osam vozila.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content