DVD Turnašica obilježava 90 godina kontinuiranog rada

Vatrogasci DVD Turnašica održali su devedesetu redovnu godišnju skupštinu i najavili svečano obilježavanje te visoke obljetnice 5. lipnja 2016. godine.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Alojz Lach. Pozdravio je sve prisutne i naglasio goste: Saborskog zastupnika Josipa Đakića, člana predsjedništva HVZ Miju Brlečića, zapovjednika VZO Pitomača Nevena Milanovića, Delegata ŽVZ Virovitičko-podravske i počasnog člana Milana Majetića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, načelnika općine Martinjska Vez Stjepan Ivoša, kuma zastave i počasnog člana Nevena Radojčića, zapovjednika i bratsko društvo Vukosavljevica Zdravka Pokupića, bratsko društvo Desno Trebarjevo, DVD-a Veliki Raven, Đurđevac, Kalinovac, Virovitica,Velika Črešnjevica, Kladare, Sedlarica, Otrovanec, Pitomača, Stari Gradac, Starogradački Marof, Gornje Bazije, Kozarevac, gospodina Mirka Premla i prisutne medije.

Izvještaj o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva podnio je zapovjednik Josip Nemet. Uz ostalo naglasio je da su imali 10 intervencija, više taktičkih vježbi u Pitomači i u Turnašici sa vozilima i kompletnom osobnom zaštitnom opremom. Odradili su 26 dobrovoljnih radnih akcija. Sudjelovali su na 8 zimskih dvoranskih natjecanja na području RH u spajanju usisnog voda. Sudjelovanjem na općinskom i županijskom natjecanju ostvarili su nastup na Državnom vatrogasnom natjecanju ove godine u Puli s 3 odjeljenja.

Za KUP HVZ MA ekipa “Biseri” nastupila je u Varaždinu, Ivanić Gradu, Desnom Trebarjevu, i Đakovu i na ostalim natjecanjima u Zaprešiću, Andrilovcu i Gregurovcu. U Velikoj Črešnjevici sudjelovala su djeca i mladež na dječjim igrama, a odrasli s vatrogasnoj šprici na konjsku zapregu. Ukupno u 2015. osvojili su 10 prvih, 8 drugih i 9 trećih mjesta i pokazali da imaju kvalitetne vatrogasce za intervencije. Pohvalio je članstvo i zahvalio se sponzorima, posebno Općini Pitomača. Izvješće o aktivnostima MA ekipe “Biseri” podnio je član ekipe Tomislav Lach. Iznio je da su nastupili na 15 natjecanja, ali ove godine nisu osvajali samo prva mjesta, što se od njih očekuje, ali to je sport a trebali bi imati pravo i na pogrešku. Očekuju podršku i pomoć u vremenu kad su rezultati nešto stagnirali, ali ne odustaju.

Tomislav Lach predsjednik radnog predsjedništva pročitao je pismenu čestitku glavnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića. Izaslanik HVZ Mijo Brlečić čestitao je domaćinima 90 godišnjicu kontinuiranog rada u ime HVZ i predsjednika Ante Sanadera. Posebno je podržao rad MA ekipe “Biseri” i objavio da su najvjerojatniji kandidati za Državno natjecanje u Puli jer se vrednuju četverogodišnji rezultati, a “Biseri” to zaslužuju. Pohvalio je uspješnu suradnju Općina Martinska Ves i Pitomače u svestranoj podršci i financijskoj pomoći vatrogascima.

Milan Majetić pridružio se čestitki u ime ŽVZ Virovitičko-podravske, njenog predsjednika Željka Palkovića, koji je bolestan, rekavši da je teško sustići DVD-o Turnašica, jer oni su uvijek korak naprijed i napomenuo pobratime DVD Vukosavljevica, koji zajedno rade kao prava braća. Čestitkama su se pridružili zapovjednik VZO Špišić Bukovice i DVD Vukosavljevice Zdravko Pokupić, ispred DVD Virovitice Dejan Kurtanjek. Skupštini se obratio i zapovjednik VZO Pitomača Neven Milanović i podvukao dugogodišnje neriješeno pitanje Plana zaštite od požara na području Općine Pitomača. Načelnik općine Željko Grgačić i Saborski zastupnik Josip Đakić iznijeli su uvjerenje da će u Pitomači, Općini sa više od 10.000 stanovnika konačno biti osigurano stalno vatrogasno dežurstvo adekvatno Planu zaštite od požara i Zakona. Tokom 2016. godine očekuju da će uslijediti i dodjela novog kombi vozila DVD-u Turnašica, koji to zaslužuje. Pohvalili su MA ekipu “Bisere”, kao perjanicu općine, županije i RH i naglasili borbu za vraćanje JVP u Pitomaču.

Na 90. Skupštini izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić uručio je Diplomu i spomenicu Franji Abramoviću za 50 godina kontinuiranog rada u vatrogastvu. Milan Majetić uručio je Diplomu i spomenicu za 40 godina Josipu Nemetu i za 3O godina kontinuiranog rada u vatrogastvu Željku Goliću. Zapovjednik VZO Neven Milanović uručio je Diplome za specijalnost petorici članova, a zapovjednik Josip Nemet i predsjednik Stjepan Lach Diplome i oznake članovima vatrogasne mladeži, koji se spremaju ove godine na Državno natjecanje u Pulu. Slijedilo je zajedničko druženje.

(www.pitomaca.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content