Sjajni Marino Bloudek postavio najbolji rezultat ove godine na svijetu na 1000 metara, te srušio hrvatski rekord star 22 godine

Na terenima Sportskog centra Mladost u Zagrebu, održano je 3. kolo Hrvatske atletske lige sjever, a na utrci mlađih juniora Virovitičanin Marino Bloudek istrčao je 1000 metara za 2.23,86 minuta (trenutno prvi rezultat u svijetu ove godine kod mlađih juniora) te je tako srušio i rekord Hrvatske za 3,34 sekunde star više od 22 godine. Ovaj fantastični rezultat pokazatelj je ispravnog razvojnog puta ovog mladog atletičara.

Svakako treba istaknuti da je Bloudek, inače član Atletskog kluba Agram, ove godine već srušio rekorde Hrvatske na 800 i 1500 metara u dvorani, tako da drži tri rekorda Hrvatske kod mlađih juniora.

Na putu do mlađeg juniorskog prvenstva Europe u gruzijskom Tbilisiju od 14. do 17. srpnja, što je Marinu glavni sportski cilj ove godine, idući vikend ima novu provjeru na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, a trenira ga Virovitičanin Zlatko Tot, koji ga je i usmjerio u atletiku. (www.icv.hr, vle)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content