Josip Đakić želi osigurati prednost pri zapošljavanju onima koji dragovoljno služe vojni rok

U povodu 25. obljetnice osnivanja zajednice županijskih zajednica udruga i članova HVIDRA-e u četvrtak, 23. veljače, održana je sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora HVIDRA-e, a predsjednik Josip Đakić istaknuo je da su donijeli odluke o budućem radu, projektima i programima koje će ostvarivati u 2017. godini. HVIDRA je organizacija s više od 35.000 članova u 105 gradskih organizacija i 20 županijskih zajednica i Grad Zagreb.
– Iza nas su dani kada smo imali razdore i prijepore, teške rasprave i ponovljene izborne sabore, u HVIDRA-i je danas mir i spokoj s obzirom da smo sretni i zadovoljni što su iz naših redova državni tajnik i dva pomoćnika ministra – rekao je Đakić.
– Tako zajednički ostvarujemo potrebe svjesni da još nije vrijeme da raspravljamo o detaljima koji bi išli za većim materijalnim primanjima, s obzirom da se nije ostvarila pretpostavka o rastu BDP-a kroz dva uzastopna tromjesječja za više od dva posto i rast prihoda u državnom proračunu, odnosno smanjenje vanjskog duga – kazao je Đakić. Ocijenio je kako mogu biti zadovoljni što su uspjeli odraditi projekte koji su proteklih godina bili nominirani, a među kojima je najveći bio sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata u 2016. sa 1000 sudionika, od kojih 80 teških 100-postotnih invalida, koji su na otvaranju utrkom u kolicima pokazali volju za životom najteže stradalih, kao i za daljnje socijalno i psihološko osnaživanje, dodao je.

Đakić se osvrnuo na inicijativu o uvođenju vojnog roka rekavši kako je nužno da hrvatska mladost, osobito muška populacija koja stasa, ima barem osnovno znanje kako uporabiti pješačko oružje i motorički se pripremiti i slušati zapovjedi. Moja je ideja, koju još nisam formulirao kao zakonski prijedlog, da se stimuliraju oni koji dragovoljno služe vojni rok tako da imaju prednost pri zapošljavanju u državnim službama i tvrtkama, kao što imaju hrvatski branitelji, rekao je Đakić.

(braniteljski-portal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content