OŠ August Cesarec Špišić Bukovica započinje s uvođenjem CAP programa u škole na području naše županije

CAP (Child Assault Prevention) program je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, nepoznate osobe (otmica) te od strane poznate odrasle osobe. CAP nastoji integrirati najbolje izvore pomoći u zajednici kako bi se smanjila ranjivost djece i mladih na verbalno, fizičko i seksualno zlostavljanje. Program je do sada uveden u sve županije na području Republike Hrvatske, a Osnovna škola August Cesarec započinje uvođenjem programa i u škole naše županije. Dužnost za to preuzele su CAP trenerice Mateja Fras Venus i Martina Tolušić na čelu sa županijskom koordinatoricom Anitom Jendrašić. Početak koordinacije je 23. svibnja u 17 sati u matičnoj školi u Špišić Bukovici, kada će biti održano predavanje za sve djelatnike škole, nakon čega slijedi roditeljski sastanak s roditeljima učenika 3 .razreda PŠ Bušetina te radionica s djecom. Krajem lipnja planiran je sastanak CAP predstavnika Republike Hrvatske sa predstavnicima naše županije kako bi se napravio plan uvođenja CAP-a u sve osnovne škole.

Osnovni ciljevi CAP-a su:

    • Smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kvalitetnim informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama.
    • Potaknuti lokalnu zajednicu da sprječavanje nasilja među ljudima, a posebno zlostavljanja djece, prepozna kao svoj važan cilj i nastojanje.
    • Potaknuti obrazovne institucije na sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.(os-acesarec-spisicbukovica.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content