Započela proslova dana mjesta i župe Taborište

Otkrivanjem spomen ploče, na siječanja iz 90-tih ispred mjesnog doma, te izložbom „Naš ratni put“ i svečanom sjednicom VMO Taborište, započela je višednevna proslava dana mjesta i župe Taborište. Otkrivanju spomen ploče bili su prisutni mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Željka Grahovac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, te članovi UHBDDR-a ogranak „Vukovi“ Taborište. Tom prigodom sve prisutne pozdravio je predsjednik udruge Mirko Vuletić, a nazočnima se je obratio i virovitički gradonačelnik, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u postavljanju ove ploče, kao i za sve ono što se čini za boljitak Taborišta, ali i samog grada Virovitice.

Mirko Farkaš, zapovjednik Dragovoljačkog voda Taborište, tom prigodom upoznao je i prisjetio sve prisutne s ratnim putem. Nakon predstavljanja ratnog puta, Mirko Farkaš i gradonačelnik Ivica Kirin otkrili su spomen ploču, nakon čega je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, uz nekoliko prigodnih riječi u mjesnom domu i otvorio izložbu „Naš ratni put“.

Program je nastavljen svečanom sjednicom VMO Taborište, na kojoj je Željko Heđi predstavio realizirane projekte u ove 3 godine mandata ovoga saziva Vijeća. Tom prigodom, zahvalio se je i na izvrsnoj suradnji s gradskom upravom, kao i tvrtkama u vlasništvu grada. Također je i istaknuo neke projekte koji su na poseban način potrebni za sigurniji i bolji život mještana Taborišta, a na poseban način istakao je uređenje pružnog prijelaza u Podravskoj ulici, koji svakodnevno ugrožava živote, posebno djece koja svakodnevno ovim putem idu u školu, ali i ostalih mještana Taborišta.

Na kraju svečane sjednice, Željko Heđi sve prisutne je pozvao na proslavu dana mjesta u župe „Leopoldovo 2017“, koja se ove godine obilježava čak sedam dana. (www.icv.hr; bb)

[g-gallery gid=”407059″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content