Glasnici istine na 5. Memorijalnom maratonu od Đakova do Koritne

U organizaciji udruge maratonaca ˝Glasnici istine˝i udruge veterana 3. gardijske brigade ogranak Đakovo, a pod pokroviteljstvom grada Đakova i općine Semeljci, u nedjelju je održan 5. Memorijalni maraton od Đakova do Koritne.
Meorijalni maraton nastao je na inicijativu poznatog hrvatskog ultramaratonca Mirka Ervačića iz Koritne koji skupa sa svojim bratom Zoranom okuplja maratonce iz raznih krajeva Slavonije i Baranje kako bi trčeći od Đakova do Koritne odali počast svim poginulim braniteljima s područja Đakovštine kao i svom poginulom bratu hrvatskom branitelju Željku Ervačiću.
Na samom startu ispred Đakovačke katedrale pozdravnim riječima sudionicima su se obratili organizatori Pavo Tutenov predsjednik udruge maratonaca˝Glasnici istine˝te Damir Kovačević predsjednik udruge veterana 3. gardijske brigade Kune ogranak Đakovo koji su ih skupa s predsjednikom koordinacije braniteljskih udruga grada Đakova Igorom Švaraka ispratili put Koritne.
Na svom putu maratonci zastaju tradicionalno ispred svih Spomen obilježja poginulim braniteljima kako bi im odali dužnu počast.
Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su tako počast u Đakovu kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te u Viškovcima gdje ih uvijek dočekuju hrvatski branitelji iz Viškovaca predvođeni Nikom Blažanovićem.
Maratonci su zastali i u Forkuševcima ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima kako bi im polaganjem vijenca odali počast.
U Semeljcima je sudionike ovog maratona dočekao donačelnik općine Semeljci Mirko Miladinović te su skupa položili vijenac ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima općine Semeljci.
Na ciljnom odredišu mjesnom groblju u Koritnoj sudionici ovog maratona odali su počast dvojici poginulih branitelja iz Koritne: Dragi Crnogorcu te Željku Ervačiću – bratu inicijatora ovoga Maratona Mirku i Zoranu.
Na završetku ovoga događaja sudionicima 5. Memorijalnog maratona riječi zahvale i podrške uputio je Grga Lončarević načelnik općine Semljci te skupa sa organizatorima Pavom Tutenovom i Damirom Kovačevićem podijelio prigodne Zahvalnice svim učesnicima kao i svima koji su pomogli u realizaciji ovog maratona.
Meorijalni maraton su trčali: Mirko Ervačić iz Koritne, Mario Kovač iz Virovitice, Siniša Kanis iz Našica, Hrvoje Habuš iz Zagreba, Ivica Lenard iz Josipovca, Marijan Iža iz Osijeka, Zlatko Romanović iz Antunovca te Slatinčani Goran Draksler, Željko Nikolić, Danijel Dunković i Pavo Tutenov uz logističku podršku Zorana Ervačića i Mate Vidića. (www.icv.hr, glasnici istine, Fotografije: Zoran Ervačić)

[g-gallery gid=”419523″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content