FOTO: Obilježen Dan policije – vježbe pokazale, građani su u sigurnim rukama

Policijska uprava Virovitičko-podravska proslavila je svoj dan. Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihaela započelo je kraj spomen-obilježja ispred zgrade policijske uprave u Virovitici odavanjem počasti poginulim policijskim djelatnicima u Domovinskom ratu. Počast dvadesetorici poginulih i jednom nestalom policajcu odali su članovi njihovih obitelji, izaslanstva Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Policijske uprave virovitičko-podravske, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

MG 5820Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv. Roka u Virovitici policijski kapelan Ozren Bizek predvodio je misu za sve poginule policajce i hrvatske branitelje.

MG 5991U okviru obilježavanja Dana policije, djelatnici Interventne jedinice policije Virovitica na parkirnom prostoru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održali su pokaznu vježbu kojom su pokazali svoje vještine. Vježba se sastojala iz dva dijela. U prvom su djelatnici interventne policije demonstrirali vještine samoobrane i uhićenja naoružanih osoba. U drugom dijelu gledatelji su imali prilike vidjeti vještine prisilnog zaustavljanja vozila, potjere i uhićenja naoružanih i opasnih počinitelja kaznenih djela izvlačenjem iz vozila. Na parkiralištu Visoke škole građani su povodom Dana policije razgledali opremu, tehniku i vozila koje policija koristi u svakodnevnom radu.

MG 5936Više pročitajte u novom broju Virovitičkog lista.

(www.icv.hr, zc, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”427236″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content