FOTO: Održani 18. Dani polja duhana

U organizaciji “Hrvatskih duhana”, u prostorima tvrtke u Virovitici započelo je održavanje 18. Dana polja duhana na kojima su prezentirani rezultati pokusnih istraživanja, te provođenja tehnoloških mjera uzgoja duhana, koji su usklađeni sa zahtjevima kupaca i standardima BAT grupe.

Uz domaćine na čelu s predsjednikom Uprave Zlatkom Plešom, članom Uprave za operacije Ivanom Lekom, Ramom Addankijem, predsjednikom Uprave BAT Adria, Danima polja duhana u Virovitici uz nazočnost mnogobrojnih proizvođača duhana prisustvovali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Zajednički stav svih sudionika bio je da je i daljnji cilj opstojnost primarne proizvodnje duhana na području Podravine i Slavonije.

Dani polja duhan, nastavljeni su na imanju OPG-a Ontl u Špišić Bukovici predavanjem o sušenju duhana prema uputama BAT-ovih stručnjaka. Inače, ove godine Hrvatski duhani obilježavaju i 60 godina uspješnog rada u organizaciji proizvodnje duhana s proizvođačima na području RH.

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr zc, foto: Matija R.)

MG 4942[g-gallery gid=”426714″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content