Nekadašnji učenici Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača proslavili 55. obljetnicu male mature

Nekadašnji učenici Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, generacija školske godine 1961/62. sastali su se po deveti put. Prvi puta bilo je nakon 20 godina male mature, a od tada sastaju se svake pete godine. Ovaj vikend su u pitomačkom restoranu Stara pivnica, praktikumu Srednje škole Stjepana Sulimanca, obilježilo 55. obljetnicu male mature. Sve drage prijatelje, školske kolege i razrednika Milivoja Čupena srdačno je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu Ivka Skender, članica organizacionog odbora, a pridružili su joj se Slavica Međurečan, Antun Škrinjar i razrednik Milivoj Čupen. Slijedila je prozivka. Svi prisutni su se osobno predstavili. Ove godine organizatori su uputili 140 pozivnica.

Prozivkom utvrdili su da ih je sve manje. Odazvalo se na proslavu ovog vikenda njih dvadeset i troje, spremnih za razgovor, druženje i ples. Malo ih je, ali su junaci. Među njih 23 bio je i učenik Berislav Brcković rođen 1947. godine, dugogodišnji sudac kaznenog prava koji je službovao u Đurđevcu, Biogradu na Moru, Dugom Selu i Zagrebu. Sada je u mirovini. Gospodin Berislav rekao je da je 40 godina živio u Pitomači. Njegova školska generacija ali i Pitomača ponosna je na njega, njegov rad i izdanu knjigu “Odisejeva Itaka” u kojoj je postavio teoriju “Itačkog pitanja”, priznatu od skupina svjetskih znanstvenika.

Razgovarali su, pjevali, fotografirali se, plesali, gostili se u kasnim večernjim satima izvanrednim srnećim gulašom koji im je osobno pripremio profesor kuhar Davor Skender. Dogovorili su i vrijeme slijedećeg sastanka, rekla je Ivka Skender. (www.icv.hr, bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content