Krajnji kupci toplinske energije zadovoljni ugradnjom novih kondenzacijskih kotlova

Suvlasnici koji su korisnici razdjelnika iz stambene zgrade Pejačevićeva 4, održali su sastanak uz nazočnost direktora gradskog društva Poslovni park Virovitica d.o.o., Matije Mustača i rukovoditelja poslova za toplinsku energiju Ivana Sokolovića.

Krajnji kupci toplinske energije izrazili su zadovoljstvo ugradnjom novih kondenzacijskih kotlova, za koje vjeruju da osim kvalitete u isporuci toplinske energije u sebi nose i niz drugih pozitivnih tehničkih karakteristika u odnosu na stari zastarjeli sustav.

Potrošače toplinske energije najviše je zanimalo izlaganje o mogućoj daljnjoj modernizaciji toplovodnog sustava usmjerenog osiguranju pravilne raspodjele topline za grijanje tzv. HIDRAULIČKO URAVNOTEŽENJE.

Rukovoditelj poslova za toplinsku energiju I. Sokolović naglašava da svaki početak sezone grijanja zahtjeva intervencije na ozračivanju radijatora naročito onih koji ostaju zatvoreni prilikom punjenja sistema vodom, no kako sezona odmiče stanje se brzo normalizira. Činjenica je, kako ističe direktor tvrtke Mustač, svijest potrošača sve više ide u pravcu da se jedino pomoću termostatskih ventila može postići racionalna potrošnja što svakako utječe i na troškove za grijanje.

Nadalje, upozorava Mustač, unatoč modernizaciji kotlova i odluke gradonačelnika i Poslovnog parka o smanjenju fiksnih troškova od 50%, dug prema kupcu toplinske energije je neprimjeren u odnosu na ranija stanja, te moli da se pristupi podmirenju kako bi se izbjegle nepotrebne mjere za naplatu duga. (www.icv.hr, mn)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content