Virovitičke košarkašice Z-13 položile prvi ispit prema Prvenstvu Hrvatske

Košarkašice ŽKK Virovitica do 13 godina napravile su prvi korak prema plasmanu na Prvenstvo Hrvatske. Naime u 1. kolu Regionalne lige Sjever pobijedile su u gostima neugodnu ekipu Mladosti iz Ivanovca. Iako je na kraju bilo +13 odnosno 45-32 cijelu utakmicu domaćini su puhali za vratom virovitičkim frajlicama. Utakmicu je obilježio i prvi „double-double“ učinak u karijeri Nike Kozlinger koja je učinku od 14 koševa pridodala i 10 skokova. Odlična je bila i Mia Deskar s učinkom od 15 koševa i 6 skokova, a pridružile su im se i Lea Kozlinger i Iva Kurjančić sa 8 koševa i 3 skoka te Ema Marjanović koja je odigrala najbolju utakmicu do sada čemu svjedoči čak 12uhvačenih lopti te 3 ukradene lopte. U skakačkom dijelu svoj doprinos dale su u sestre „Frozen“ (Lucija i Lana Cindrić) te Manuela Pejić, a svoju rolicu dobila je i osmogodišnja Margareta Cenger.

Trener Robert Fritz zadovoljan prvom pobjedom naglasio je da još treba dosta poraditi na uigranosti i preciznosti pohvalivši prije svega borbenost svojih igračica.

ŽKK Mladost Ivanovec – ŽKK Virovitica 32:45

ŽKK Virovitica: Marjanović, Pejić, Cenger, Mia Deskar 15, Lea Kozlinger 8,Lucija Cindrić, Lana Cindrić, Nika Kozlinger 14, Kurjančić 8. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content