Otvara se sjeverna obilaznica grada Virovitice

Prema riječima Tamare Pajić, glasnogovornice Hrvatskih cesta, Sjeverna obilaznica grada Virovitice bit će puštena u promet u petak, 1. prosinca. Dionicu Podravske brze ceste u ponedjeljak, 4. prosinca, u 15,30 sati, obići će i ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima. U njegovoj pratnji bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegovi zamjenici, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima…

– Nakon dobivanja privremene uporabne dozvole za dionicu Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje, poznate kao Sjeverna obilaznica grada Virovitice, stekli su se uvjeti za puštanje ove dionice u promet. Nakon otvorenja, kreće se u projektiranje za nastavak njene izgradnje prema Slatini, kao i ishođenje potrebne dokumentacije za nastavak prema Slatini. Otvaranjem ove obilaznice stvaraju se novi sigurnosni uvjeti i napokon će se gradsko središte rasteretiti tranzitnog prometa, osobito Ulica Stjepana Radića i Osječka.

Osim toga, promet će se rasteretiti i u naseljima na području naših prigradskih naselja Čemernica i Taborište te općina Gradina i Lukač, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Radi se o investiciji Hrvatskih cesta koja je napravljena na poticaj bivšeg virovitičko-podravskog župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića te virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina.

– Izgradnja dionice od Virovitice do Suhopolja u dužini 9,1 kilometara započela je 2014. godine, a vrijednost radova iznosila je oko 120 milijuna kuna s PDV-om, rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.(virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content