Pobjeda i poraz virovitičkih košarkašica – Nika Kozlinger s 38 koševa postavila klupski rekord

Virovitičke košarkašice u nedjelju su odigrale dvije utakmice sa ekipom Radosti iz Čakovca u dobnim kategorijama do 13 i 17 godina. U prvoj utakmici Z-13 virovitičke „frajlice“ odličnom igrom još jednom su istaknule ozbiljnu kandidaturu za osvajanje prva dva mjesta koja vode na Prvenstvo Hrvatske što bi doista bio fenomenalan rezultat.

U utakmicu protiv Radosti od početka su se nametnule kao bolja ekipa i prednost se iz minute u minutu samo povećavala. Na poluvremenu je bilo + 10, a na karju čak 40 koševa razlike. Svoju najbolju utakmicu do sada odigrala je fantastična Nika Kozlinger postigavši čak 38 koševa čemu je dodala i 9 skokova te 5 osvojenih lopti. Najbolji nastup upisale su i Manuela Pejić koja je uz 6 postignutih koševa upisala i 10 skokova te Lucija Cindrić koja je učinku od 6 koševa dodala i 2 skoka i dvije osvojene lopte no ono po čemu će pamtiti ovu utakmicu su čak 4 blokade koje su u drugog djelu podosta demoralizirale gošće. Sve su to lijepo pratila Lea Kozlinger postigavši 10 koševa, Mia Deskar koja ponešto ozlijeđena postigla 4 i Iva Kurjančić 2 koša. Svoj doprinos, osobito u obrambenim zadacima dale su i Ena Ištvanović, Ema Marjanović, Hana Deskar, Tihana Majetić i Lea Ivačić.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost 66-26

ŽKK Virovitica: Kurjančić 2, Marjanović, Ištvanović, Kozlinger N. 38, Kozlinger L. 10, Deskar M, 4, Dekar H,, Cindrić Lu 4, Pejić 6, Majetić, Ivačić.

Drugu utakmicu, djevojaka do 17 godina, u kojoj su gošće bile izrazite favoritkinje obilježile su dvije stvari: prva je tridesetak promašenih „zicera“ virovitičkih frajli, a druga je fenomenalna izvedba gostujuće igračice Škode koja je sa 37 koševa gotovo sama pobijedila nekoncentrirane domaće igračice. U takovoj utakmici u kojoj su domaće pokazale veću uigranost, a gošće preciznost kod domaćih su se istaknule Lucija Vargović sa postignutih 10 koševa, 7 skokova, 3 asistencije i 2 efektne blokade, Mia Šiljković sa 12 koševa, 4 skoka i 2 asistencije, Anita Ttršek koja je uz 9 postignutih košava i 4 puta lijepo asistirala svojim suigračicama i Marta Grbac koja je 5 koševa upotpunila sa dvije asistencije. Pod košem najveći učinak ostvarile su Dorotea Mikulić sa 5 skokova te jednom asistencijom i osvojenom loptom, Iva Nater sa 4 skoka i blokadom te Dorotea Kiš sa dvije uhvaćene lopte.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost 39-57
Tršek 9, Grbac 5, Đaković, Šiljković 12, Vargović 10, Nater 3, Kiš, Mikulić, Pejić. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content