Završna konferencija o energetskoj obnovi i korištenje obnovljivih izvora energije u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini

U petak 15. prosinca, s početkom od 12,00 sati u prostorima Osnovne škole Josipa Kozarca, održat će se završna konferencija o energetskoj obnovi i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, ove slatinske osnovne škole. Nositelj projekta je bila OŠ Josipa Kozarca, a partneri, Virovitičko-podravska županija i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.361.802,72 kuna. Prihvatljivi troškovi su 2.053.602,72, a bespovratna europska sredstva iznose 1.848.242,45 kuna.

Cilj projekta je bio kroz rekonstrukciju sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2. Osim toga, ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurane su uštede energenata čime je povećan školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja.

Kroz projekt je izrađena toplinska izolacija zidova, toplinska izolacija stropa, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitom, a kroz edukaciju se usmjerilo i poticalo učenike škole na važnost zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, korištenje ekološki prihvatljivih metoda rada, društveno odgovorno poslovanje i racionalizaciju potrošnje materijala za rad. (www.vpz.hr)

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content