Pokraj kapelice sv. Jurja iznad Svetog Đurđa niče vidikovac za vinogradare i ljubitelje prirode

Mate Anić i Zlatko Barčan, predsjednik i tajnik Udruge vinogradara i voćara “Sv. Vinko” Virovitica, na proslavi organiziranoj povodom blagdana svog zaštitnika upoznali su javnost s planovima na uređenju vidikovca kraj kapele sv. Jurja iznad Svetog Đurđa. Smisao ovog projekta je vinogradarima i svim zaljubljenicima u prirodu omogućiti mjesto na kojemu će moći sjesti, družiti se, napraviti piknik ili organizirati slavlje uz predivan pogled na cijelu Viroviticu. Nastavak je to priče započete 2008. godine kada je (preminuli) Antun Mihoković, tadašnji pročelnik društvenih djelatnosti grada Virovitice te kasnije direktor Turističke zajednice grada Virovitice, s članovima Udruge pokrenuo zajednički projekt uređenja vinske ceste koja je dobila naziv Virovitički vidici. Iako je u planu tada bilo i uređenje vidikovca, na prostoru Brda svetog Križa iznad Milanovca, mjestu gdje se nalazila bivša kapelica, s projektom se stalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

TURISTIČKI VAŽAN

– Nastavili smo tražiti drugu povoljnu lokaciju na kojoj će biti vidikovac kao dio vinske ceste i turističke ponude grada Virovitice. Udruga je prošle godine vlastitim sredstvima kupila zemljište iza kapele sv. Jurja, a Grad nam je nakon toga dodijelio određeni iznos za početak realizacije projekta izgradnje vidikovca – rekao je Mate Anić, nadajući se kako će se u projekt uređenja uključiti i Virovitičko-podravska županija te razni sponzori. Projekt već ima “zeleno svjetlo” gradske Turističke zajednice.

– Turistička zajednica uključila se u projekt prijavom na natječaj Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpore uređenja vidikovca, a koji se odnosi na kupnju stolova, klupa, bačvi, tj. dodatne opreme kako bi vidikovac imao sve potrebne sadržaje da postane prava turistička atrakcija – istakla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content