FOTO: “Brlići vole ružičasto”

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja koji se u cijelom svijetu provodi zadnje srijede u veljači. Pokrenut je u Kanadi kao inicijativa dvojice srednjoškolaca koji su stali u obranu svog školskog kolege zlostavljanog jer je odjenuo ružičastu majicu.

U Hrvatskoj se Dan ružičastih majica obilježava od 2014. godine inicijativom Centra za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova. Hrvatski je sabor 2017. godine donio odluku kojom je taj dan proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Procjenjuje se da će ove godine u Hrvatskoj u obilježavanje uključiti čak dva milijuna sudionika.

Učenici i zaposlenici OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica ove su srijede odjenuli ružičaste majice i različitim aktivnostima osvijestili problem vršnjačkog nasilja. Raspravljali su na tu temu, ispisivali poruke, izrađivali plakate, fotografirali se, plesali i pjevali uz Miju Dimšić (pjesma Život nije siv proglašena je službenom pjesmom Dana ružičastih majica) jer nasilje prestaje ovdje! (www.icv.hr, vz)

[g-gallery gid=”444750″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content