FOTO Održan humanitarni ”Koncert sa srcem za Antonia”

Dječak Antonio Varga učenik 3. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica već se jedanaest godina bori s cerebralnom paralizom. Vezan za invalidska kolica, ne može sudjelovati u aktivnostima koje uveseljavaju njegove vršnjake. Antonio ne može hodati, a kamoli potrčati za loptom. Zaigrati nogomet s ekipom iz škole za njega je samo san! Ali! Mogućnost da naš Antonio prohoda i priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije robota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području, te upravo oni nude jedinu mogućnost Antonievog oporavka – upoznala je prisutne u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina o slučaju Antonia Varge ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, Lareta Žubrinić, prije početka humanitarnog koncerta.

Na “Koncertu sa srcem za Antonia” nastupili su: Glazbena škola Milka Kelemena Slatina, najmlađa skupina Matice slovačke iz Miljevaca, Društvo Naša djeca Slatina sa polaznicima Veselog sata i KUD Lipa “Lipice” iz Nove Bukovice.

Po završetku, posjetitelji ovog hvale vrijednog humanitarnog koncerta održanog s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za liječenje Antonia Varge, svoje dobrovoljne priloge donirali su na izlazu iz POU Slatina.

Svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnosti pomoći Antoniu svoj obol njegovom liječenju i dalje mogu dati putem uplate namjenskih financijskih sredstva na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga). (ADF)

[g-gallery gid=”448480″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content