OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Suhopolje i Srednja škola Marka Marulića Slatina među odabranim školama za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak danas je posjetila OŠ Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini gdje je objavila listu škola koje su odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme te ostale novosti vezane uz eksperimentalni program „ŠKOLA ZA ŽIVOT“. U pratnji ministrice bili su potpredsjednik Vlade RH Predrag ŠTROMAR i pomoćnica ministrice Lidija KRALJ.

Izabrali smo 72 osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske. I to 46 osnovnih i 26 srednjih škola. U tom će procesu biti obuhvaćeno 8 500 učenika i 1 500 učitelja i profesora. Sve će županije biti zastupljene ravnomjerno, rekla je ministrica Divjak.

Na popisu se nalazi i tri škole iz naše županije: OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Suhopolje i Srednja škola Marka Marulića Slatina.

Ministrica je naglasila da će i ostalim školama koje nisu u eksperimentalnom procesu biti omogućena priprema – edukacija učitelja i nastavnika, uključivanje u različite aktivnosti, digitalni sadržaji. Pomoćnica ministrice, Lidija KRALJ, govorila je o prvim aktivnostima te najavila obilazak svih odabranih škola.

Za učitelje, ravnatelje, stručne suradnike, planirana je višemjesečna edukacija, odmah nakon proljetnih praznika u online okruženju. Vodit će ih grupa mentora koji zajedno s domaćim i stranim stručnjacima posebno osmišljavaju program edukacije kako bi se do rujna kvalitetno pripremili iz područja primjene ishoda učenja, vrednovanja, rada s djecom s teškoćama… Imat ćemo, rekla je ministrica Divjak, najmanje četiri posjete svakoj eksperimentalnoj školi s ciljem edukacije …kroz ovih šest mjeseci kroz tri razine imat ćemo savjetovanja i pripreme za jesen.

Pomoćnica ministrice napomenula je i da su u pripremi metodički priručnici za sve predmete koji su u eksperimentalnoj provedbi koje izrađuju članovi stručnih radnih skupina. Priručnici će biti u digitalnom obliku i dostupni u online okruženju pa će svi primjeri dobre moći biti međusobno podijeljeni a i služe nam kao prijelazna faza. (skolskiportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content