Projekt “Geo priče Parka prirode Papuk” najvrjedniji projekt od 11 parkova u RH: Izgradnja ceste do Jankovca doprinijet će razvoju turizma, poljoprivrede i gospodarstva

U Slatinskom Drenovcu na ulazu u Park šumu Jankovac svečano su započeli radovi na izgradnji ceste od Slatinskog Drenovca do granice VPŽ u dužini od 9 km. Svečanosti su nazočili ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, Igor Kreitmeyer, saborski zastupnici Josip Đakić i Ana-Marija Petin, župan VPŽ Igor Andrović, načelnici općina Čačinci i Velika Mirko Mališ i Vlado Boban, predstavnici partnera na projektu izgradnje, izvođača radova i mnogi drugi lokalni, županijski i državni dužnosnici.

Cesta Jankovac 1

O projektu i njegovoj vrijednosti govorio je ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac naglasivši kako je izgradnja ove ceste vrijedna 20 milijuna kuna:

– Otvaranje ovih radova važan je dio cijele ove projektne geo priče. Ovaj projekt je prilika za sinergijski razvoj kojim se direktno povezuju ozbiljni planovi i financijski okviri s mogućnostima za financiranje usklađenim s potrebama našeg lokalnog stanovništva. Projekt je namjera ubrzanja društveno-gospodarskog razvoja općina i gradova s područja Parka te Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te razvijanje turističkog potencijala dvaju županija.–rekao je između ostalog Jurenac. Nazočnima su se potom obratili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ koja je na dan otvaranja proslavila 25. godina postojanja te naglasio kako je najbolji mogući poklon Općini za njen jubilarni rođendan.

Cesta Jankovac 2

Župan VPŽ Igor Andrović pohvalio je Park prirode Papuk na pokretanju i realizaciji ovoga projekta te između ostalog rekao:

– Moram izraziti jedno veliko zadovoljstvo što je ova izgradnja krenula, a uskoro će krenuti i drugi dio ovoga projekta težak 40 milijuna kuna, a riječ o izgradnji geo info centra na području općine Voćin. Kompletan projekt Geo priče pod kojim zasigurno jamči razvoj gospodarstva, ali prije svega turizma cijele Virovitičko-podravske županije i na to svi moramo biti ponosni – rekao je Andrović.

Prigodnim riječima na realizaciji projekta čestitali su saborski zastupnik Josip Đakić te pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer koji je naglasio kako je projekt Geo priče Parka prirode Papuk najvrjedniji projekt od 11 Parkova u RH koji su aplicirali na mjere Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva turizma.

Cesta Jankovac 7

Završnu riječ imao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić:

– Hvala svima koji us prije nekoliko godina vjerovali u ovaj projekt i odradili ga iznimno visokoj razini. Siguran sam da će ovaj najveći projekt u Virovitičko-podravskoj županiji donijeti nemjerljive rezultate, ojačati ne samo Čačince i Virovitičko-podravsku županiju nego cijelu Slavoniju u turističkom smislu, ali u smislu zaštite prirode. Ova cesta donijet će jako puno i razvoju gospodarstva i poljoprivrede jer će omogućiti poduzetnicima i OPG-ima lakši pristup Jankovcu gdje će moći prezentirati svoje domaće proizvode velikom broju posjetitelja – zaključio je Tolušić nakon čega uzvanici obilaskom radova svečano obilježili početak izgradnje. (www.icv.hr, vg)

Cesta Jankovac 6 1604cestajankovac2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content