Orahovački Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina proslavio Dan škole i 9. rođendan

Područni odjel Orahovica, Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, proslavio je svoj deveti rođendan i Dan škole koncertom svojih polaznika u društvenoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. U uvodu koncerta, prepunu dvoranu pozdravio je ravnatelj orahovačkog Područnog odjela Dražen Kovačević. -Evo proslavljamo već devetu godinu svog uspješnog rada i moram se od srca zahvaliti roditeljima svih naših polaznika kroz ove godine i prije svega učiteljima koji rade ogroman posao. I danas ovdje ima iznimnih glazbenih talenata, što je potvrda pokretanja ovog odjela u našem gradu. Hvala svima koji nas podržavaju i pomažu – rekao je Kovačević.

1705glazbenaskola1

Potom je izvedeno 26 glazbenih točaka u kojima su mladi orahovački glazbenici svirali klavir, gitare, tambure, klarinet, trubu, frulu, triangl i udaraljke, a na kraju se dio njih predstavio i kao pjevački zbor. Uistinu praznik glazbe u Orahovici i dokaz da u Orahovici godinama rastu veliki glazbeni talenti. Potvrda tom je i činjenica da gotovo svake godine iz ovog odjela iziđe i osvajač državnih odličja, a ovoga puta to je sjajna klarinetistica, učenica 1. razreda glazbene škole Lana Potalec koja je nedavno osvojila prvo mjesto svoje kategorije na Državnom natjecanju.

1705glazbenaskola2

-Područni odjel u Orahovici daje vrhunske glazbenike i posebno čestitam Lani na ovom velikom uspjehu i danas smo presretni što je ideja 2009. godine o pokretanju ovog odjela uspjela i što danas imamo respektabilni odjel naše škole. Veliki problem ovog odjela je prostor za rad, u postojećem objektu sve ja manje prostora, a posebno ne dostaje dvorana za ovakav vid koncerata. Imamo obećanje orahovačke gradske vlasti da će Područni odjela dobiti svoj vlastiti, veći prostoru,a riječ je o bivšoj zgradi općinskog suda u Orahovici, što bi bilo sjajno i prije svega nužno za ove talentirane glazbenike. Treba svakako reći da u Orahovici rad niz iznimno kvalitetnih učitelja, jedna profesorica dolazi čak dva puta tjedno iz Bjelovara i to govori puno koliko želimo da djeca u Orahovici imaju adekvatan i stručan rad. Hvala i ravnatelju Kovačeviću koji ulaže ogroman trud i naravno roditeljima koji imaju puno razumijevanja i prate rad škole – rekao je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica. Mali glazbenici imali su malu tremu pred svojim roditeljima i rodbinom, no sve su odradili sjajno i što je najvažnije s velikim osmijehom na licu što najviše govori koliko vole i uživaju u onome što rade. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content