Pobjednici foto natječaja „Volim svoju županiju“ nagrađeni u Šibeniku

Izložba fotografija u čijem je postavu 21 fotografija iz svih županija i Grada Zagreba otvorena je u četvrtak 24. svibnja u Šibeniku, a nagrade najboljima podijelili su župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk te predsjednica žirija, profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Ovogodišnji odaziv na foto natječaj Volim svoju županiju je peterostruko veći od prošlogodišnjeg i koliko god me to kao predsjednicu žirija veselilo, bio je i velik izazov. Moram istaknuti da me jako veseli činjenica da fotografije ne prikazuju samo prirodne ljepote županija, već i ljude, a to je jako važno jer ljudi jesu županije, okupljenima se obratila i predsjednica žirija Mare Milin.

big 27bBSA8ChOLgkMCUphtw

Prvo mjesto prema mišljenju stručnog žirija osvojio je Lucijan Španić iz Ličko-senjske županije, drugo mjesto osvojila je Višnja Bolf iz Primorsko-goranske županija i treće Igor Lulić iz Brodsko-posavske županije. Fotografija koja je osvojila najviše glasova na Facebook-u djelo je autora Ivana Knezovića iz Zadarske županije.

Virovitičko-podravsku županiju predstavlja fotografija našeg fotoreportera Matije Rođaka – “Drava”.

20180524 110136

Podsjetimo, foto natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenut je 2016. godine s ciljem buđenja regionalnog identiteta i poticanja hrvatskih građana na sudjelovanje u promociji svoje županije. Profesionalne i amaterske fotografije pristigle na foto natječaj stvaraju materijal prilagođen objavi u novim medijima, a putujuća izložba obilazi hrvatske županije. Nakon Šibenika slijede izložbe u Dubrovniku i Zadru. (hrvzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content