ČESTITAMO Davor Tarbuk primio drugi Oskar znanja

Davor Tarbuk, svestrani i talentirani Virovitičanin, danas je na prigodnoj svečanosti, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, uz nazočnost, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, ministrice obrazovanje Blaženke Divjak, predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka, kao i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, primio svoj drugi Oskar znanja. Davor je i ove godine osvojio prvo mjesto iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, a primiti drugi Oskar znanja još jedna mu je potvrda njegovog uspjeha.
– Ovaj Oskar znanja još je jedna potvrda da je uspjeh ostvariv i izvan svijeta prirodoslovlja – rekao je Davor, kojemu ova skulptura daje i svojevrsni osjećaj pripadnosti unatoč različitostima od svojih vršnjaka.

– Ljudi oko mene znaju da sam pomalo čudan, kao i moj rad, stoga mi sve ovo ima sentimentalno značenje jer prihvaćenost nije uvijek prisutna – priznaje Davor. S njim je pohvaljena i njegova mentorica Dubravka Sikora, profesorica likovnog odgoja. Oskara znanja dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje te nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content