Ivana Adlešić Pervan u Virovitici predstavila svoj prvi roman “Stepenice do neba”

Ivana Adlešić Pervan posjetila je danas (petak) Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Virovitici i predstavila svoj prvi roman “Stepenice do neba”. Riječ je o duhovitoj i vješto ispripovijedanoj priči o odrastanju pisanoj u formi dnevnika, a susret s autoricom bio je jednako tako zanimljiv i zabavan. Ivana Adlešić Pervan prisutnima je ispripovijedala kako su izgledali njezini školski dani, kako likovi iz istoimene priče imaju brojne zajedničke osobine s njezinim razrednim kolegama te nam kroz razgovor o sadržaju i naslovu romana otkrila i svoju veliku ljubav prema glazbi.

FB IMG 1527858091796

Naime, njezin prvi roman “Stepenice do neba” dobio je naslov prema prema pjesmi “Stairway to Heaven” kultnog Led Zeppelina. Mnogi od učenika nisu nikada čuli za navedenu pjesmu i ne slušaju rock and roll, a Ivanin nastup i pristup ih je toliko šarmirao pa su rekli da će kad dođu doma poslušati istu pjesmu. Ivanin je cilj ustvari i bio zainteresirati ih za dobru glazbu i dobru knjigu tako da je druženje završilo vrlo uspješno.

FB IMG 1527858085924

Na susretu su sudjelovali učenici 7.a razreda Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Virovitice s knjižničarkom Sanjom Pajnić i nastavnicom hrvatskoga jezika Renatom Sudar te učenici 1. razreda Tehničke škole Virovitica, smjer medicinska sestra tehničar opće njege s knjižničarkom Tanjom Kolar Janković i profesoricom hrvatskoga jezika Ivanom Vlaisavljević. (www.icv.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

FB IMG 1527858088546

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content