OBNOVA ODGOJNO-OBRAZOVNIH USTANOVA Uskoro kreću radovi na Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić

Ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica Ivica Tomljanović, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek – Golinac te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice potpisao je danas, 26. lipnja ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru na energetskoj obnovi matične zgrade osnovne škole. Radove vrijedne 6.539.205,50 kuna izvodit će Zajednica ponuditelja H-GRAD d.o.o. iz Zagreba i ROJE GRADNJA d.o.o. iz Vukovara, dok će stručni nadzor vrijedan 80.937,50 kuna obavljati tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica. Valenčak d.o.o. ujedno će biti zadužen i za stručni nadzor nad energetskom obnovom zgrada 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, a ugovor vrijedan 91.250,00 kuna potpisala je ravnateljica vrtića Anka Tomac.

IMG 4647

U ime gradonačelnika Ivice Kirina nazočne je pozdravila njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac koja je istaknula kako očekuje suradnju na obostrano zadovoljstvo te kako je posebno vesele projekti poput ovih jer ne samo da će se doprinijeti povećanju energetske učinkovitosti zgrada, već i poboljšanju kvalitete boravka djece i zaposlenika.

Projekt obnove Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić vrijedan je 6.984.881,34 kune, sufinanciranje EU je 60,29 posto, odnosno 3.922.357,49 kuna, a pisala ga je Razvojna agencija VTA.

IMG 4624

– Kroz energetsku obnovu škole smanjit će se potrošnja primarne energije te ostvariti energetske uštede. Predviđena ušteda za grijanje iznosi 52,54 posto, dok bi ušteda kod primarne energije bila 42,29 posto. U sklopu projekta će se izvršiti toplinska zaštita zidova prema vanjskom prostoru, zamijenit će se postojeća stolarija ugradnjom nove, izvršit će se toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru, rekonstrukcija električnih instalacija te će biti ugrađena nova rasvjetna tijela. Učenici i djelatnici škole imat će tako ugodniji boravak u svojoj školi te će im se poticati svijest o energetskoj učinkovitosti i povećavanju ušteda, rekla je Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content