PIJU GA MANEKENKE I SPORTAŠI Iskoristite omiljeno povrće za napitak koji topi kilograme, čisti akne i hidratizira organizam

Ako ste ovo povrće navikli jesti kao salatu ili grickati kao osvježenje, ovog ljeta možete ga iskoristiti za višestruko korisni napitak – vodu s krastavcima. Ako ne zvuči primamljivo, dovoljno je reći da ga koriste manekenke, sportaši i brojne osobe koje drže do ljepote jer daje željeni rezultat.

Razlog je jednostavan – kombinacija krastavca i vode osigurava vitamine, vitalnost, potiče izlučivanje toksina i pomaže mršavljenju, sve u jednoj jedinoj čaši!

Zagovornici ovog napitka od samo dva sastojka ističu kako je riječ o ljetnom piću koje hidratizira i čisti organizam, smanjuje apetit i stvara osjećaj sitosti. Jedna čaša vode s krastavcima ublažit će osjećaj gladi koji se često javlja i kao rezultat umora, stresa i iscrpljenosti.

Krastavac zbog obilja vlakana i inače treba konzumirati što češće, lako je probavljiv i poželjna namirnica na svakodnevnoj trpezi. Vitamini A i C koje sadrži pomažu u jačanju imuniteta i sprječavaju upale. Kalij i mangan pomažu u regulaciji krvnog tlaka, a vitamin K u jačanju kostiju.

Vodu s krastavcima piju oni koji drže do lijepe i zdrave kože – vitamini kojima krastavac obiluje pomažu očistiti kožu od prištića i akni te ona postaje sjajnija i čišća.

Ova kombinacija poznata je i kao prirodan detoksikacijski napitak koji pomaže mršavljenju i borbi s viškom kilograma, pa ako slučajno pretjerate s rođendanskim zdravicama ili koktelima, idući dan obavezno posegnite za bar dvije čaše vode s krastavcima.

A ako je vaš razlog isključivo estetski – manji konfekcijski broj, dodajte vodi s krastavcima pola naribanog đumbira i uživajte u ovom zdravom ljetnom koktelu.

Osnovni recept od jedne litre vode i jednog krastavca iz organskog uzgoja (s korom) možete obogatiti listićima mente ili komadićima voća i stvoriti vlastitu dobitnu kombinaciju za zdravlje i ljepotu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content