“Slatki na Papuku” manifestacija koja pomaže oboljelima od dijabetesa

Dijabetička udruga ”Orahovica” organizirala je 17. Međunarodni susret dijabetičara pod nazivom ”Slatki na Papuku”. Na Orahovačkom jezeru okupilo se preko 300 oboljelih od šećernih bolesti koji su se kroz organizirani program upoznali s ljepotama Orahovice, sudjelovali u sportskim igrama kao što su elektronski pikado, bacanje potkove i viseća kuglana te ono što je najvažnije, dodatno se educirali i upoznali s novitetima u liječenju od ove opake bolesti.

Otvaranju Susreta nazočili su orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednica Hrvatskog saveza Dijabetičkih udruga Zrinka Mach, dr. Anica Sabo koja je u sklopu manifestacije održana i edukativno predavanje te mnogi drugi.

U uvodu je nazočne pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

-Krenuli smo prije 17 godina, a punih 11 godina susreti su održavani na izletištu ”Jankovac” dok je ove godine po šesti puta odredište Orahovačko jezero. Slatki na Papuku je manifestacija koja u sebi ima notu edukacije, zdravstvene zaštite, rekreacije, turizma i zabave i jedan je od događaja koji okuplja najveći broj ljudi u prelijepoj nam Orahovici. Ove godine okupilo se preko 300 dijabetičara iz cijele Hrvatske i to iz Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Garešnice, Ivanić Grada, Našica, Nove Gradiške, Slatine, Osijeka, Velike Gorice, Virovitice, Županje te Bačkog Petrovca, Bečeja i Zrenjanina iz Vojvodine i Tešnja i Srebrenice iz BIH. Svake godine interes za dolazak na našu manifestaciju je sve veći i ovo je definitivno postao jedan od najvećih susreta nas dijabetičara u Hrvatskoj – rekao je Martinčević.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin izrazila je zadovoljstvo što je upravo Orahovica odabrana kao destinacija za ovaj događaj te naglasila kako će orahovačka Udruga imati stalnu potporu Grada u organizaciji. Predsjednica Hrvatskog saveza Dijabetičkih udruga Zrinka Mach pohvalila je inicijativu i trud Dijabetičke udruge Orahovica za organizaciju ovih susreta te naglasila kako je ovo idealan način za opuštanje oboljelih te prije svega razmjene međusobnih iskustava koji us nužni u liječenju. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content