U LEGENDARNOM KLUBU VANADIS GLAZBENU KARIJERU ZAPOČELA I KANTAUTORICA IVANA LULIĆ Auguste objavile svoj drugi album

Ivana Lulić je kantautorica iz Virovitice, točnije iz Špišić Bukovice, koja se glazbom bavi od mladosti. Prije pet godina je s Gordanom Marković osnovala duo Auguste koji je već za svoju prvu ploču „Sve što je nekada bilo važno“ bio nominiran za Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Djevojke su ovih dana objavile svoj drugi album „Daleko od svega“, a mi smo za razgovor s Ivanom imali još jedan povod – prisjećanje na njezine virovitičke pjevačke dana i početke glazbene karijere u danas legendarnom klubu Vanadis, koji je hrvatskoj glazbenoj sceni podario i virovitičku grupu Vatra.

Sjećate li se svojih početaka i prvih nastupa u Vanadisu? Što je vama značio taj virovitički klub i je li on na neki način odgovoran za ovo što radite danas?

– Vanadis je bio službeni početak mog javnog djelovanja kao glazbenice. Tada sam bila u funkciji pratećih vokala grupe Evakuacijski put, ali od nekud se mora krenuti. To mi je dalo poticaj da želim još više nastupati javno i takve stvari ponavljati, jer su svi prijatelji došli na koncert i bili jako ponosni na mene. Mi smo tada bili jedan od gradskih cover bendova, znači svirali smo obrade, ali smo ipak željeli biti malo drugačiji od drugih i birali smo pjesme koje nisu svi svirali, uglavnom manje poznate stvari rock grupa poput U2 i Oasis. Moj autorski rad je ipak došao dosta kasnije.

Nakon srednjoškolskih dana u Virovitici uslijedio je odlazak na fakultet u Zagreb i tamo je spontano počela vaša profesionalna glazbena karijera. Kako je došlo do nje i kako ste osnovali grupu Auguste, čiji autorski dvojac činite vi i Gordana Marković?

– Kako sam se zaljubila u glazbu kroz rad u lokalnim bendovima, kroz glazbenu školu i zborove u kojima sam također sudjelovala, logično je bilo da nađem i neki zbor u Zagrebu, odnosno da nastavim usavršavati glas satovima pjevanja. Tako sam u jednoj školi upoznala Gordanu. Odmah smo kliknule i shvatile da slušamo istu glazbu i da bi bilo zanimljivo svirati zajedno po Zagrebu, jednako onako kako sam javno nastupala u Virovitici i Slatini. Vrlo brzo smo započele raditi autorske pjesme i dogodila nam se jedna jako lijepa stvar – vidjele smo da nam dobro ide pisanje vlastitih pjesama i da su odlično prihvaćene od publike. Tako smo 2015. snimile nastupni album „Sve što je nekada bilo važno“, a ovih dana objavile smo i svoj drugi album „Daleko od svega.

Uz vas dvije na novom albumu radilo je još ljudi koji su povezani s Viroviticom, tako da se, bez obzira na to što djelujete iz Zagreba, za Auguste može reći da su virovitička grupa.

– Tako je. Tu je i Mihael Kurjančić Kunga. On je u bendu već godinu i pol i odlično se uklopio u ovo što radimo, a došao je na preporuku Tomislava Šuška iz Vatre, koji je naš glazbeni producent. Mihael je izuzetno muzikalan pa je značajno pridonio našem novom albumu, pogotovo svojim aranžmanima na klavijaturama. Ovih dana je u Zagrebu snimljen i video za našu aktualnu pjesmu „Kad bi samo znao“, a meni je velika želja da za jedan od sljedećih singlova snimimo spot na domaćem području, odnosno u Virovitičko-podravskoj županiji jer mislim da je izuzetno lijepa. Voljela bih potaknuti neki novi projekt i kroz naše videospotove prikazati malo drugačiju Hrvatsku i njezine ljepote, umjesto onih uobičajenih koje se redovito ponavljaju kroz druge spotove. (www.icv.hr, zv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content