ZAPOČELO ODBROJAVANJE: JOŠ 13 DANA DO SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA – Donosimo brojne zanimljivosti

Današnjim danom započinjemo i službeno odbrojavanje do početka svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati ove godine u Rusiji. Početak Svjetskog prvenstva na rasporedu je 14. lipnja i trajat će sve do 15. srpnja. Ovo je zasigurno najvažniji događaj ove godine u svijetu sporta. Na našem portalu moći ćete svakodnevno pratiti sve novosti i zanimljivosti vezane za SP i hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a ono najvažnije, imat ćete priliku pratiti kako se Virovitica priprema za nadolazeće prvenstvo, kroz mini ankete, izjave naših sugrađana, navijačkih fotografija sa ulica, kafića i slično.

S velikim nestrpljenjem iščekuje se početak „nogometnog ludila“ a ono što nas najviše zanima je Hrvatska nogometna reprezentacija, stoga ćemo se u današnjem članku usredotočiti na pripremnu utakmicu koja se igra u nedjelju.

„Vatreni“ u nedjelju imaju najbolju moguću provjeru za nadolazeće prvenstvo, ekipa Zlatka Dalića igra protiv Brazila, peterostrukih svjetskih prvaka

Kao što smo pisali i ranije, utakmica se igra u Liverpoolu, na legendarnom stadionu Anfield, a početak utakmice je u 15:00 sati po lokalnom, odnosno u 16:00 sati po hrvatskom vremenu. Kada je u pitanju navijanje i prava nogometna atmosfera, bez obzira što ovaj puta u akciji nisu „Redsi“, Anfield je pun pogodak. Na ovom stadionu svoje domaće utakmice igra Liverpool, veliki engleski nogometni klub u kojem igra i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Riječ je o “travnjaku” rekao bih superbogate sportske povijesti, a ovo je prvi nastup Hrvatske reprezentacije na tom stadionu.

Zanimljiva je izjava Igora Bišćana, bivšeg igrača Liverpoola, koju je prije nekoliko dana dao za liverpoolfc.com a prenio index.hr: “Kada igrate na Anfieldu to je nešto posebno. Atmosfera je nevjerojatna. Vjerujem da je to najposebniji stadion na svijetu. Svi žele biti tamo jednom u životu. I navijači i igrači. Žele osjetiti tu tradiciju i jednog dana reći – bio sam tamo” – rekao je Bišćan koji je s “Redsima” osvojio Ligu prvaka 2005. godine protiv Milana.

Brazil se doslovno prošetao kroz južnoameričke kvalifikacije, riječ je o moćnoj, opasnoj i uigranoj momčadi. Ovo je definitivno najjača ali ujedno i najbolja moguća provjera za Dalićeve izabranike.

Neymar će ipak zaigrati

Brazilski izbornik Tite odlučio je Hrvatskoj “zapapriti” u nedjeljnom okršaju što je više moguće i na teren poslati trenutno najjaču momčad. Jedini upitnik stavljen je na povratak Neymara. Prije tri mjeseca najbolji brazilski nogometaš teško se ozljedio. Nakon operacije pete metatarzalne kosti desne noge nije se još sasvim oporavio. Treninzima se vratio tek nedavno. U ovom trenu Neymar nije još potpuno spreman ali očekuje se njegov ulazak u igru u drugom poluvremenu.

“Bit će to sigurno uzbudljiv susret jer obje momčadi imaju odlične igrače sposobne da prirede jako dobru utakmicu. Brazil je jedna od najpoznatijih reprezentacija na svijetu i oni žuti dresovi, kada ih ugledate, jamče spektakl, nešto posebno. S druge strane, Hrvatska je sposobna odigrati sjajno protiv svakog protivnika, što i ne čudi kada u momčadi ima igrače poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića… Posebno Modrić, koji je jedan od najboljih veznjaka na svijetu i doista poseban igrač” – poručio je Bišćan za liverpoolfc.com

(www.icv.hr, ts, hns-cff.hr, gol.dnevnik.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content