DUHOVNA AVANTURA Devetero mladih biciklima krenulo na 700 kilometara dug put u Međugorje

Već tradicionalno, 6. godinu za redom, Ana Antolić iz Špišić Bukovice zajedno sa svojim prijateljima biciklima putuje na Međunarodni molitveni susret mladih “Mladifest” u Međugorje. Svake se godine ondje okupi više od 50.000 mladih iz cijeloga svijeta. Čak 700 kilometara dug put po suncu, kiši i vjetru ne plaši ovih devet mladih ljudi. – Put traje šest dana, vozimo oko 120 km dnevno, često bude i više. Spavamo po župama i naših prijatelja koje smo stekli kroz ova putovanja. Ne mogu reći da nije teško, vozimo po suncu, bude ozljeda i bolova, većina se ne bavi biciklizmom aktivno, ali svatko od nas ima svoj cilj i nakane koje daju snagu da se izdrži do kraja – govori nam Ana, dodajući kako zajedništvo, molitva i prelijepi prizori koje sreću na putovanju daju dodatnu motivaciju.

received 10216722812733298

Ove godine okupila je ekipu iz čitave Hrvatske. – Dolazimo iz Vinkovaca, Vukosavljevice, Milanovca, Špišić Bukovice, Ogulina i Petrinje – objašnjava Ana, dodajući kako su uz nju samo Ivona Ramljak i Vedrana Feketija već prevalile ovaj put, svima ostalima će ovo biti prva ovakva avantura.

Kako kaže veliku pomoć im pružaju njihove obitelji svojom molitvom i brojni ljudi koji im putem osiguraju smještaj i hranu, ali veliku pomoć prije samog polaska osigurali su i načelnik općine Špišić Bukovica, Hrvoje Miler i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Željka Grahovac koji su im donirali novac za opremu. Do kraja puta im je ostalo dva dana, držimo im palčeve da sigurno sretnu na odredište. (www.icv.hr, ml; foto: A. Antolić)

received 10216731404308082

IMG 20180728 WA0015

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content