OPREZ, STIŽE NEVRIJEME: Za vikend ipak stabilnije i sunčanije

Pred nama je još jedna “burna” noć. Sa zapada se približava ciklona koja donosi kišu i grmljavinu. METEOALARM je izdao žuto upozorenje. Mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine 30-60 % BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

Meterolozi za sutra također najavljuju u većini krajeva promjenljivo i nestabilno, lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina, osobito u zapadnim predjelima. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27, na Jadranu od 26 do 30 °C.

radar slika

Do kraja tjedna očekujemo povremenu kišu ili pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom. Mjestimice će postojati uvjeti za izraženije grmljavinsko nevrijeme. Najveća vjerojatnost za izraženije nestabilnosti je tijekom petka i subote u prvom dijelu dana. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 15°C do 18°C . Najviše dnevne od 25°C do 28°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren, tijekom četvrtka i petka južnih smjerova. Tijekom subote i nedjelje sjevernih smjerova. UV- indeks nizak i umjeren. Tijekom subote i nedjelje visok i vrlo visok.

U tjednu pred nama očekujemo postupan porast temperature zraka. Atmosfera će biti stabilnija, no i dalje će se zadržati nestabilno vrijeme. Povremena kiša ili kratkotrajni pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom neka ne iznenade osobito sredinom dana te tijekom poslijepodneva. Ipak sunčanog i suhog vremena neće nedostajati. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14°C do 18°C. Najviše dnevne od 25°C do 30°C. Vjetar slab do umjeren. Pretežno južnih smjerova. UV-indeks umjeren, visok i vrlo visok. (www.icv.hr, Kristijan Paljar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content